Νέα Θεωρία: Εξωγήινοι μπορεί να ζουν σε μακρινά φεγγάρια

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κάποια φεγγάρια εκτός του ηλιακού μας συστήματος μπορεί να φιλοξενούν ζωή

Μια νέα θεωρία Βρετανών επιστημόνων υποστηρίζει πως το πιθανότερο μέρος στο Σύμπαν, όπου μπορεί να ζουν εξωγήινοι είναι τα φεγγάρια που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, γνωστά και ως «εξωφεγγάρια».

Μερικοί από αυτούς τους πλανήτες, ωστόσο, μπορεί να έχουν δορυφόρους, δηλαδή δικά τους φεγγάρια που είναι πιθανό να έχουν τις κατάλληλες και απαραίτητες συνθήκες για τη συντήρηση του νερού σε υγρή μορφή, και κατ’ επέκταση για την ανάπτυξη εξωγήινης ζωής.

«Αυτά τα φεγγάρια μπορεί να θερμαίνονται εσωτερικά από τη βαρυτική έλξη που τους ασκεί ο πλανήτης γύρω από τον οποίο περιφέρονται και έτσι ίσως έχουν νερό. Πιστεύω ότι αν μπορέσουμε να τα βρούμε τα φεγγάρια αυτά, είναι πολύ πιο υποσχόμενα για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής», ισχυρίζεται ο καθηγητής του βρετανικού Πανεπιστημίου του Λίνκολν, δρ Φιλ Σάτον.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι επιστήμονες επιδιώκουν να βρουν περισσότερους τέτοιους μακρινούς δορυφόρους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είναι κατάλληλοι για εξωγήινη ζωή. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς τα συγκεκριμένα ουράνια σώματα είναι μικρά σε μέγεθος και βρίσκονται σε πολύ μακρινή απόσταση από τη Γη. 
 

Μοίρασε το άρθρο!