Μ.Ιγνατίου: Αθήνα – Λευκωσία έχουν χάσει την… µπάλα στο παγκόσµιο πολιτικό γήπεδο

Η απειλή της Τουρκίας είναι υπαρκτή. Το γεγονός και µόνο ότι ξεκίνησε µια κινητικότητα από την Ουάσιγκτον και άλλες πρωτεύουσες, στοχεύοντας προς την κατεύθυνση της Αγκυρας, έπρεπε να προβληµατίσει και να συνεφέρει τους πολιτικούς στην Ελλάδα και την Κύπρο…

Οι απειλές του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου εκτοξεύονται σε καθηµερινή βάση, ενώ στην Αθήνα και τη Λευκωσία παρατηρείται µια νοσηρή και επικίνδυνη πολιτική ατµόσφαιρα. Παρακολουθώντας από µακριά, νιώθει κανείς πως το σκηνικό οµοιάζει µε ένα τοπίο πριν από την καταιγίδα. Το µείγµα της επιθετικότητας της Τουρκίας από τη µία και του πολιτικού διχασµού από την άλλη είναι µια καταστροφική συνταγή. 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Το πολιτικό προσωπικό στην Αθήνα και τη Λευκωσία έχει χάσει προ πολλού την… µπάλα στο παγκόσµιο πολιτικό γήπεδο. Οι πολιτικοί αναλώνονται στα εσωτερικά πολιτικά πράγµατα χωρίς να συµµετέχουν στις εξελίξεις, τουλάχιστον της ευρύτερης γειτονιάς µας, που επηρεάζουν δραµατικά την Ελλάδα και την Κύπρο. Σε άλλες χώρες, όλοι οι πολιτικοί συµµετέχουν στην κοινή προσπάθεια για την πατρίδα, ιδιαίτερα όταν ο κίνδυνος είναι ορατός, όπως στην περίπτωση των απειλών της Τουρκίας. Αρκεί να εξετάσουµε πώς αντιµετώπισαν τα απάνθρωπα µνηµόνια οι πολιτικοί των άλλων χωρών και πώς οι δικοί µας. Ο Σόιµπλε, υπό τη σκέπη και την κάλυψη της Ανγκελα Μέρκελ, µετέτρεψε στο τέλος τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών σε υποστηρικτές των µνηµονίων και τους εξευτέλισε.

Βεβαίως, τα µνηµόνια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλύτερα από αυτά της Ν∆ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Και τα µνηµόνια της Ν∆ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλύτερα από αυτά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός υπέφερε το ίδιο και η χώρα είναι στην ίδια κατάσταση όπως και πριν από το 2010, όταν ο εξοχότατος Γεώργιος Παπανδρέου έθεσε την Ελλάδα κάτω από τα απάνθρωπα προγράµµατα των Ευρωπαίων εταίρων µας και του ∆ΝΤ. Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα ξεχνούν ότι τα µνηµόνια ήταν ευρωπαϊκά και απλώς το Ταµείο σύρθηκε σε αυτά, για να έχουν κάλυψη οι Γερµανοί και οι Βόρειοι που εκδικήθηκαν τον ελληνικό λαό.

Η απειλή της Τουρκίας είναι υπαρκτή. Το γεγονός και µόνο ότι ξεκίνησε µια κινητικότητα από την Ουάσιγκτον και άλλες πρωτεύουσες, στοχεύοντας προς την κατεύθυνση της Αγκυρας, έπρεπε να προβληµατίσει και να συνεφέρει τους πολιτικούς στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το θέαµα, την Πέµπτη, στην ελληνική Βουλή και οι καβγάδες στη Λευκωσία για τους Αµερικανούς, τους Ρώσους και τους Κινέζους αποδεικνύουν στους πολίτες όταν αν επιτεθεί ο Ταγίπ Ερντογάν, που µέχρι στιγµής δεν ακούει κανέναν, οι πολιτικοί θα τσακώνονται για το ποιος τον… προσκάλεσε! Το 1974, η Ελλάδα ελεγχόταν από µια ξενοκίνητη δικτατορία και η Κύπρος είχε δεχθεί την επίθεση των χουντικών µε το πραξικόπηµα εναντίον του ανυπάκουου Μακαρίου. Στις 20 Ιουλίου, όταν ο Αττίλας πάτησε για πρώτη φορά στο νησί, οι Ελληνες σκοτωνόµασταν µεταξύ µας. Φαίνεται ότι µυαλό δεν βάζουµε ούτε στις τραγωδίες…

Μοίρασε το άρθρο!