«Μόνο οι εμβολιασμένοι» στα νησιά!

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος  χαρακτήρισε «λάθος» την απόφαση να έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν στα νησιά και όσοι δεν έχουν πλήρως εμβολιαστεί και χαρακτήρισε ως «ανεπίτρεπτη τη χαλάρωση στα νησιά», με αφορμή τη Μύκονο.

«Λάθος. Στα νησιά έπρεπε να πάνε μόνο οι εμβολιασμένοι. Ο κόσμος δεν πάει εκεί για να πάει εκκλησία, πάει για να διασκεδάσει. Η χαλάρωση είναι δεδομένη. Δεν μπορεί ν’ αφήσει η Πολιτεία αυτή την έξαρση των κρουσμάτων που βλέπουμε στα νησιά. Διότι αυτή είναι η καταστροφή μας», είπε κατηγορηματικά ο Νίκος Καπραβέλος και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους:

«Έχω μάθει να είμαι αποτελεσματικός για να μην χάσω ανθρώπινες ζωές, δεν είμαι και τόσο δημοκρατικός σε σχέση με τις ευαισθησίες που βλέπετε γενικώς σε ώρα πανδημίας. Αν θέλουμε να μετατρέψουμε την πανδημία σε μια διαχειρίσιμη απειλή χωρίς θανάτους ο υποχρεωτικός καθολικός εμβολιασμός και ο περιορισμός των ανεμβολίαστων είναι μονόδρομος, αν θέλουμε να σταματήσουμε το 4ο κύμα».

Η πρόταση Καπραβέλου για επισκέψη στα νησιά μόνο των εμβολιασμένων είναι πάντως ένα τα σενάρια που μπορεί να πέσουν άμεσα στο τραπέζι από την κυβέρνηση εφόσον η κατάσταση ξεφύγει και υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων. Εξάλλου τα περισσότερα νησιά της χώρας δεν έχουν τη δυνατότητα, ούτε τα νοσοκομεία για να σηκώσουν το βάρος μαζικών κρουσμάτων που θα χρειαστούν νοσηλεία.

Μοίρασε το άρθρο!