Μπουτάρης: Οι αντιδράσεις είναι απαράδεκτες. Οι πρόσφυγες δεν τρώνε ανθρώπους

590_f8b6c6c69e9dd354c7fb391d5e23430c

21/02/2016

Για τις αντιδράσεις των κατοίκων των Διαβατών για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου καθώς και για την πρότασή του να γίνει κέντρο υποδοχής προσφύγων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λίγο πριν την εκδήλωση «Η Ελλάδα στις συμπληγάδες του ασφαλιστικού και του προσφυγικού. Υπάρχει εθνική διέξοδος;», η οποία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός στη ΔΕΘ-Helexpo.

«Οι αντιδράσεις είναι απαράδεκτες. Έχω πει επανειλημμένα οι πρόσφυγες, όποιοι και να είναι αυτοί δεν τρώνε ανθρώπους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις λες και θα μας χαλάσουν την κοινωνία. Πρέπει να περιθάλψουμε, να τους φροντίσουμε και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να χτίσουν πάλι τη ζωή τους», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε για την πρότασή του για το κέντρο υποδοχής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης:

«Εγώ πρότεινα την αποθήκη 9, ωστόσο κρίθηκε ότι είναι ακατάλληλη. Προκρίνονται άλλοι χώροι στο λιμάνι. Πρέπει να πούμε το εξής: Την περίοδο του πολέμου στο Κόσοβο το μισό λιμάνι ήταν στρατιωτικοί καταυλισμοί. Δεν μπορούμε να λέμε για θέματα ασφαλείας στην κρουαζιέρα. Ποια κρουαζιέρα; 35 κρουαζιερόπλοια τον χρόνο έρχονται. Αυτά είναι που θα μας τυραννήσουν;».
Ακόμη, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε να καθίσουν όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να βρεθεί μία κοινή γραμμή, αφήνοντας τις κομματικές ιδεοληψίες.

πηγή enikos gr

Μοίρασε το άρθρο!