Μονόδρομος για την πρόοδο και την ευημερία είναι η συνεργασία των πολιτών και δημοτικών παρατάξεων μακριά από κόμματα

Η συζήτηση που θα πρέπει να γίνει για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στον δήμο Ωραιοκάστρου,  θα πρέπει να είναι μια συζήτηση σχετικά με τα νέα δεδομένα του Κλεισθένη, γιατί είναι προφανές ότι με το νέο εκλογικό νόμο η αυτοδυναμία είναι σχεδόν αδύνατη για οποιαδήποτε υποψήφια παράταξη, και παρά το γεγονός ότι πριν τις εκλογές θα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις, αυτές θα πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, και να  συνομιλήσουν μεταξύ τους ,κάνοντας ήπιο προεκλογικό αγώνα προκειμένου να δημιουργήσουν τη βάση της μετεκλογικής συνεργασίας. 

Επιθυμία του κόσμου είναι να υπάρχει μια προεκλογική περίοδο χωρίς αποκλεισμούς και αφορισμούς για κανέναν, και ευτυχώς αν εξαιρέσουμε μία δημοτική παράταξη που έχει επενδύσει το μέλλον της στο μαύρο, και αν συνεχίσει με αυτή την τακτική θα μετατραπεί σε Βατερλό, καμία άλλη για την ,ωρα δεν έχει πέσει σε αυτή την παγίδα.

Οι πολιτικές φιλοδοξίες πρέπει να έχουν κι ένα στόχο, και δεν μπορεί να πέφτουν στις πλάτες των δημοτών. Με το νέο νομοσχέδιο του Κλεισθένη για την τοπική αυτοδιοίκηση, είτε αρέσει σε κάποιον, είτε όχι, θεσμοθετεί την απλή αναλογική, επιδιώκοντας να συμβάλλει στην καλλιέργεια μιας νέας νοοτροπίας στον αυτοδιοικητικό χώρο.

Μονόδρομος για την πρόοδο και την ευημερία είναι η συνεργασία των πολιτών και  δημοτικών παρατάξεων μακριά από κόμματα. Ενεργοί άνθρωποι που μοιράζονται τα ίδια ιδανικά και ενστερνίζονται τις ίδιες ιδέες, επιβάλλεται να συνασπιστούν και να διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαφορετικότητα θα αποτελεί κίνητρο, ώστε μέσα από τον διάλογο να αναδεικνύονται οι καλύτερες προτάσεις για τα τοπικά ζητήματα.

Μοίρασε το άρθρο!