Με αφορμή ένα γκολ οι «ερυθρόλευκοι» του Βαγγέλη Μαρινάκη προέβησαν σε ένα μνημείο ντροπής για τους εκατομμύρια Ελληνες Ποντίους

Με αφορμή ένα γκολ οι «ερυθρόλευκοι» του Βαγγέλη Μαρινάκη προέβησαν σε ένα μνημείο ντροπής για τους εκατομμύρια Ελληνες Ποντίους

Την αντίδραση του ποντιακού ελληνισμού έχει προκαλέσει η ρατσιστικού ύφους αναφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη. Η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» που αποκάλεσαν «Ρώσο» έναν Ελληνα ποντιακής καταγωγής, προκάλεσε, επίσης, έντονη δυσφορία και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, που πέραν των ανακοινώσεων που εκδόθηκαν -τόσο από την ΠΑΕ όσο από την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη– ετοιμάζει καταγγελία σε FIFA και UEFA προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά ο Ολυμπιακός και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού, που αποτελεί μνημείο ντροπής για τους εκατομμύρια Ελληνες Ποντίους, προκάλεσε και την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων που κάνει λόγο για «κατάπτυστη και ρατσιστική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός» που «προσβάλει βάναυσα τον Ιβάν Σαββίδη και στο πρόσωπό του το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού».

Η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου, σχολίασε: «Προκάλεσε θυμό και αγανάκτηση σε όλο τον ποντιακό ελληνισμό η κατάπτυστη και ρατσιστική αναφορά σε βάρος του κ. Ιβάν Σαββίδη. Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δηλώνουν μια ρατσιστική νοοτροπία».

Για «επίθεση με ρατσιστικό μίσος στο πρόσωπο του συμπατριώτη μας Ιβάν Σαββίδη» έκανε λόγο η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης που συμπληρώνει: «Φανταστείτε αν επιτίθενται με τόσο μίσος τυφλού ρατσισμού σε έναν τόσο δυνατό άνθρωπο σαν τον Ιβάν, τι άποψη έχουν για ένα απλό μεροκαματιάρη στο Σόχουμ, το Σότσι, το Νοβοροσίσκ, τη Συμφερούπολη».

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN

 πηγή πληροφοριών:ΕΘΝΟΣ

 

Μοίρασε το άρθρο!