Με άρωμα… Λυών τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη! Όλα όσα θα δούμε

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπαίνει σιγά σιγά η Θεσσαλονίκη.

Εμπνευσμένος από πόλεις της Ευρώπης και από την Γιορτή των Φώτων της Λυών ο στολισμός φέτος αναμένεται να είναι διαφορετικός. Η Χριστουγεννιάτικη αγορά, θα στολιστεί με άρωμα έμπνευσης από τις Χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης, του Στρασβούργου και της Νυρεμβέργης. Όπως έγινε γνωστό, όλος ο στολισμός αγοράστηκε μέσω χορηγιών.«Δεν θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας ούτε Λυών, ούτε Βιέννη, ούτε Στρασβούργο, θέλουμε να την κάνουμε αντάξια αυτών στο πλαίσιο των εορτών», τόνισε ο κ. Ζέρβας στην ενημέρωση που έκανε στα επιμελητήρια και στους φορείς.

Το άναμμα του Δέντρου θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου στις Δημοτικές Κοινότητες και στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 7 Δεκεμβρίου με μεγάλη συναυλία. 31 Δεκεμβρίου γίνεται η αλλαγή χρόνου με πυροτεχνήματα και πρωτοχρονιάτικη συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες.

1. Τριγωνικές φωτιζόμενες αψίδες διαδρομής. Ύψος 5 μέτρα πλάτος 5 μέτρα

Οι τρεις ζώνες της Αριστοτέλους

Η πλατεία φέτος θα χωριστεί σε τρεις ζώνες. Αναλυτικά:

Η Πλατεία Αριστοτέλους θα έχει μόνιμο διάκοσμο τύπου stage όπου θα ενσωματωθεί η φάτνη και το κλασσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο. To Xριστουγεννιάτικο σκηνικό στην Πλατεία Αριστοτέλους αποτελείται από φωτιζόμενους κύβους, «καθρεφτένια» δέντρα και Χριστουγεννιάτικα δέντρα με λαμπάκια. Δεξιά και αριστερά συνθέσεις από κύβους και τρισδιάστατα δέντρα από mirror plexi glass. Περιμετρικά όλου του σκηνικού, θα τοποθετηθούν φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα με fairy lights.

Ζώνη Β – Ο άξονας

Η διαδρομή θα εκτείνεται από την Λ. Νίκης έως και την Εγνατία. Θα δημιουργηθούν διάφορα ελκυστικά selfie points γλυπτών και installation ούτως ώστε να παρακινούνται οι επισκέπτες και κάτοικοι να περπατήσουν όλη τη διαδρομή από ή προς την Χριστουγεννιάτικη Αγορά.

Ζώνη Γ – Πλατεία Δικαστηρίων (Άγαλμα Βενιζέλου)

Η συγκεκριμένη ζώνη θα είναι η καρδιά των Χριστουγέννων φέτος. Οριοθετείται στην Πλατεία Δικαστηρίων, στην οποία για πρώτη φορά θα στηθεί η παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Θα ενσωματώνει ένα θεματικό πάρκο με τον Άγιο Βασίλη για παιδιά και με δραστηριότητες και αφηγήσεις παραμυθιών. Παράλληλα θα έχει πολλές εκδηλώσεις και δράσεις για νέους.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά θα χωρίζεται σε 3 τμήματα:

  1. Στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά ευρωπαϊκών προδιαγραφών με 39 ξύλινα σπιτάκια εμπορικού σκοπού που θα τοποθετηθούν πίσω από το Άγαλμα του Βενιζέλου.

  2. Στο χωριό του Αγίου Βασίλη με 6 ειδικά διαμορφωμένα, σε διάφορα μεγέθη, σπιτάκια για χριστουγεννιάτικες παιδικές δράσεις. Οι παιδικές δράσεις θα γίνονται σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων και θα είναι δωρεάν. Το Χωριό θα είναι ακριβώς πάνω από την Χριστουγεννιάτικη Αγορά, μεταξύ των οδών Χαλκέων και Μητρ. Γενναδίου.

  3. Στο τμήμα της διασκέδασης όπου θα γίνονται τακτικές συναυλίες ενώ θα υπάρχει παγοδρόμιο, καρουζέλ, τρενάκι και για τους έφηβους επισκέπτες ένα ειδικά διαμορφωμένο VR Room. Το συγκεκριμένο τμήμα ενσωματώνεται στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

 

2. Φωτιζόμενα πλαίσια με γλυπτά. Ύψος 22 μέτρα πλάτος 080 μέτρα3. Γυάλινα κουτιά με πούπουλα φως και αέρα. Ύψος 25 μέτρα πλάτος 070 μέτρα4. Φωτιζόμενες μεταλλικές πενταγωνικές σφαίρες. Διάμετρος 090 μέτρων6. Γυάλινο μουσικό κουτί το info point στην Μητροπόλεως με κουρδιστό πιάνο εσωτερικά που θα παίζει μουσική7. D.J. Booth σφαίρα διάστασεων 3 μέτρα επί 25 όπου θα παίζεται σε καθημερινή βάση μουσικήΖώνη Α Χριστουγεννιάτικο Χωριό ΚάτοψηΖώνη Γ Κεντρικός Στολισμός Πλατείας Αριστοτέλους

Μοίρασε το άρθρο!