Μετρό Θεσσαλονίκης: Αναβολή στην επέκταση προς τα δυτικά – Στα «κάγκελα» οι δήμαρχοι

Στις ελληνικές καλένδες, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, φαίνεται να μπαίνει το όποιο σχέδιο επέκτασης του μετρό της Θεσσαλονίκης προς τη δυτική πλευρά της πόλης, αφού, όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Νίκος Ταχιάος, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πιστώσεις, αλλά ούτε και οι απαραίτητες μελέτες, για να γίνει το έργο.

«Η επέκταση του μετρό προς τα δυτικά προφανώς αποτελεί προτεραιότητα για την πόλη και πρέπει να δει το θέμα η κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις, αλλά ούτε και κάτι παραπάνω από ελάχιστες μελέτες. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε το έργο σε τροχιά, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε προσδοκίες και να χρησιμοποιήσουμε την επέκταση ως ένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να δώσουμε παραπάνω στοιχεία για τη επέκταση του μετρό προς τα δυτικά», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Ταχιάος.  

Τα παραπάνω θα αναφέρει ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» και στους δημάρχους σε λίγες ώρες από τώρα, το μεσημέρι της Τρίτης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Περιφέρειας Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). Μία συνεδρίαση που αναμένεται «θερμή», αφού όπως είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι δήμαρχοι της δυτικής πλευράς της πόλης είναι δεδομένο ότι θα διαμαρτυρηθούν και θα αντιδράσουν, αφού το έργο της επέκτασης του μετρό προς τα δυτικά το θεωρούν προεξοφλημένο.

«Η συζήτηση σχετικά με το μετρό έχει κουράσει υπερβολικά την πόλη και επιβεβαιώνει τη διαχρονική αδυναμία της ελληνικής Πολιτείας. Είναι ένα έργο, που θα έπρεπε να τελειώσει δέκα χρόνια πριν. Τα νέα ερωτηματικά, είναι τι θα γίνει με το θέμα της επέκτασής του δυτικά, αλλά και αν ξεπεράσαμε οριστικά το πρόβλημα με το σταθμό της Βενιζέλου. Δημιουργούνται καινούργιοι προβληματισμοί και γι’ αυτό καλέσαμε τον κ. Ταχιάο στη συνεδρίαση. Αν το μετρό δεν επεκταθεί προς τα δυτικά, θα πρόκειται για ένα έργο κολοβό και μη βιώσιμο. Οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης θεωρούν την επέκταση προς τα δυτικά ως προεξοφλημένη και είναι δεδομένο ότι θα αντιδράσουν και θα διαμαρτυρηθούν», σημειώνει ο κ. Καϊτεζίδης.

Τον Απρίλιο του 2023 μετρό στη Θεσσαλονίκη

«Τον Απρίλιο του 2023 οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη βασική γραμμή του μετρό σε όλο εύρος της. Η λύση να ξεκινήσουν οι διαδρομές νωρίτερα, αλλά απλώς να διέρχονται αρχικά οι συρμοί από τη Βενιζέλου και μετά πάλι να σταματήσουν, έχει τεράστιο κόστος», αναφέρει ο κ. Ταχιάος.

 

Μοίρασε το άρθρο!