«Μετακίνηση από τη Β’ στην Α’ Θεσσαλονίκης – Επιστροφή στο σπίτι μου»-Του Δ.Μάρδα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ – ΑΠΘ

π. Αν Υπουργός Οικονομικών, π. Υφ/γός Εξωτερικών και π. Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα «Μετακίνηση από τη Β’ στην Α’ Θεσσαλονίκης – Επιστροφή στο σπίτι μου».

Το Αύγουστο του 2015 ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός κλήθηκα να κατέβω στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκυρία των γεγονότων και οι περιορισμοί εκείνης της περιόδου παραμονές των εκλογών του Σεπτεμβρίου, με οδήγησαν στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Θεσσαλονίκης.

Δουλέψαμε με όλη μας τη δύναμη και ίσως είμαι από τους λίγους που επισκέφθηκαν όλα τα χωριά, οικισμούς κ.λπ της περιοχής πλην τεσσάρων που δεν πρόφτασα. Και η παρουσία μου ήταν συνεχής και ουσιαστική ιδίως στα μεγάλα κέντρα που αντιμετώπιζαν και πολλά προβλήματα κάποια από τα οποία λύσαμε. (βλ. αναλυτικότερα, http://mardas.eu/2019/05/31/προτεραιότητες-μετά-το-2015-και-δράσεις-σ/

Οι ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύχθηκαν εκείνη την περίοδο έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις μου αναφορικά με την μη επιστροφή μου κατά τις πρόσφατες εκλογές στην εκλογική περιφέρεια όπου ανήκα και ζω δηλαδή την Α’ Θεσσαλονίκης. Αυτές οι σχέσεις λοιπόν ήταν ο κύριος παράγοντας των πρόσφατων επιλογών μου ως προς τις εθνικές εκλογές, όπου παρέμεινα στη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Οι πολίτες της Β’ Θεσσαλονίκης με τίμησαν με 10 χιλιάδες περίπου ψήφους. Δεν ήταν όμως ικανές για την παραμονή μου στη Βουλή. Έτσι βρέθηκα πίσω στα πανεπιστημιακά έδρανα. Η εξέλιξη βέβαια αυτή εύλογα με αποδεσμεύει από τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Αφού λοιπόν προσέφερα τις υπηρεσίες μου εκεί, επιστρέφω σπίτι μου, στην εκλογική μου περιφέρεια στην Α’ Θεσσαλονίκης, στην πόλη και στο χώρο που ζω, μεγάλωσα, δουλεύω, σπούδασαν τα παιδιά μου και είναι ο κοινωνικός μου κύκλος.

Μοίρασε το άρθρο!