ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: Επίκαιρες ταινίες και σειρές με πανδημίες και ιούς για να κολλήσετε

Με αφορμή την κήρυξη του κορονοϊού σε πανδημία, ανατρέχουμε σε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις επιδημιών στον κινηματογράφο

Έτσι, λοιπόν, επειδή η περίοδος που διανύουμε επιβάλλει την οικιακή ψυχαγωγία, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια βασικά στοιχεία για τους ιούς και την εξάπλωσή τους γενικότερα.

Έτσι τελειώνουν όλα (How it ends)

Καθώς ένα μυστηριώδες καταστροφικό συμβάν προκαλεί την εξάπλωση της παραπληροφόρησης και της βίας, ένας άντρας και ο αποξενωμένος πεθερός του αγωνίζονται στο χάος μιας διαλυμένης χώρας για να σώσουν την έγκυο σύζυγό του. Πρωταγωνιστούν οι Τέο Τζέιμς, Φόρεστ Γουίτακερ και Κατ Γκράχαμ.

 

 Φορτίο (Cargo)

Βασισμένο σε μια ταινία μικρού μήκους που έγινε viral, πρόκειται για την ιστορία ενός άντρα και της λίγο μηνών κόρης του που βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα αποκαλυπτικό σύμπαν με ζόμπι, στην ύπαιθρο της Αυστραλίας. Όταν λοιπόν μολύνεται κι εκείνος, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση: πρέπει να της εξασφαλίσει προστασία, προτού ο ίδιος αλλάξει για πάντα.

 

 Η Βροχή (Rain)

Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε έχει τελειώσει. Έξι χρόνια μετά το φονικό πέρασμα ενός ιού που μεταφέρεται με τη βροχή και έχει αφανίσει σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της Σκανδιναβίας, δύο αδέρφια από τη Δανία βγαίνουν από την ασφάλεια του καταφυγίου τους σε έναν κόσμο όπου κάθε απομεινάρι του πολιτισμού έχει εξαφανιστεί. Σύντομα τα αδέρφια συναντούν μια ομάδα με νεαρούς επιζήσαντες και μαζί αρχίζουν μια επικίνδυνη περιπλάνηση στην έρημη Σκανδιναβία αναζητώντας άλλα ίχνη ζωής. Απελευθερωμένοι από το κοινό παρελθόν τους και τους κοινωνικούς κανόνες, οι επιζήσαντες έχουν την ελευθερία να γίνουν αυτοί που θέλουν να είναι. Στον αγώνα τους για επιβίωση ανακαλύπτουν ότι ακόμη και σε έναν μεταποκαλυπτικό κόσμο υπάρχει αγάπη, ζήλια και πολλά από τα διλήμματα της ενηλικίωσης που νόμιζαν ότι είχαν αφήσει πίσω τους μετά την καταστροφή όλων όσων γνώριζαν. Η σειρά «Η Βροχή» είναι η πρώτη δανική πρωτότυπη σειρά του Netflix. 

 

 Το ξέσπασμα (Outbreak)

Χαρακτηριζόμενο ως ταινία «ιατρικής καταστροφής», το έργο εστιάζει στο ξέσπασμα μιας φανταστικής θανατηφόρας επιδημίας παρόμοιας με εκείνη του ιού Έμπολα. Είναι μία από τις ελάχιστες κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες ήρωες είναι στρατιωτικοί ιατροί, και εικάζει το μέχρι πού θα μπορούσαν να φθάσουν στρατιωτικές και πολιτικές υγειονομικές υπηρεσίες προκειμένου να περιορίσουν τη διάδοση ενός μεταδοτικού θανατηφόρου νοσήματος. Ο ένας από τους δύο σεναριογράφους, ο Λώρενς Ντουόρετ, είναι ο ίδιος ιατρός. Πρωταγωνιστούν οι Ντάστιν Χόφμαν, Ρενέ Ρούσο and Μόργκαν Φρίμαν, με αξιοσημείωτους σε δεύτερους ρόλους τους Κούμπα Γκούντινγκ Τζ., Κέβιν Σπέισι και Ντόναλντ Σάδερλαντ. 

 
 

Μοίρασε το άρθρο!