Λυπούμαστε που μάλλον χάλασαν τα σχέδια σας…στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Μεσαίο!

Δημοτικό Συμβούλιο στο Μεσαίο! Κεντρικό και μείζον θέμα για το δήμο Ωραιοκάστρου και τους κατοίκους της περιοχής,  η περιβαλλοντική αδειοδότηση δύο νέων λατομείων, «ΝΙΚΗΣ» και «ΚΥΨΕΛΗΣ».

Αν και τις τελευταίες μέρες χύθηκε πολύ μελάνι για την υποτιθέμενη «απραξία» της δημοτικής αρχής γιατί δεν προσέφυγε κατά της απόφασης έγκρισης της επικαιροποιημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων…τελικά η αλήθεια έλαμψε!

Δεν ξέρουμε αν δυσαρεστήθηκαν ορισμένοι, που περίμεναν στη γωνία για να κάνουν πάρτι στην πλάτη του δήμου ξεσηκώνοντας την τοπική κοινωνία εναντίον του, αλλά ο Αστέριος Γαβότσης εξακολουθεί να είναι συνεπής στο λόγο και τις υποσχέσεις του!

Έτσι λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο στο Μεσαίο παρουσιάστηκαν όλα εκείνα τα έγγραφα, που απεδείκνυαν αφενός  τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, επί σειρά ετών κατά της δραστηριότητας των λατομείων στην περιοχή, και αφετέρου ότι ουδέποτε κοινοποιήθηκε στον Δήμο η απόφαση έγκρισης της επικαιροποιημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προκειμένου να ακολουθήσει προσφυγή! Βέβαια να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο δεν έφτασε ποτέ ούτε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας!

Η απόφαση έγκρισης της επικαιροποιημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αναρτήθηκε στη Διαύγεια  και  στον ειδικό δικτυακό τόπο του Υ.Π.Ε.Ν στη δικτυακή διεύθυνση ypeka.gr! Ναι είναι αλήθεια! Μόνο που για ενημέρωση των αρμοδίων φορέων, που επρόκειτο να παραλάβουν το επίμαχο έγγραφο ανέφερε ρητά: Η ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ Α.Ε.Π.Ο. ΣΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (ΦΩΤΟ)

Κάποιοι υποστήριξαν ότι η διοίκηση όφειλε να παρακολουθεί και τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τον ειδικό δικτυακό τόπο του ΥΠΕΝ στον οποίο αναρτώνται οι Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), επειδή συμμετείχε σε όλες τις συσκέψεις της Μητροπολιτικής για το συγκεκριμένο  θέμα! Κάτι πρέπει να πουν κι εκείνοι, που έκαναν την «πατάτα» γιατί έρχονται και εκλογές! Η παραπάνω φωτό όμως, δυστυχώς για εκείνους, καταρρίπτει τα λεγόμενα τους!

Και μιας και είπαμε για εκλογές… οι αυτοδιοικητικές –  τουλάχιστον – πλησιάζουν! «Πρωταγωνιστής » θα είναι ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, ο οποίος δεν προβλέπει αυτοδυναμίες αλλά συμμαχίες! Οπότε κύριοι της αντιπολίτευσης αντί να προσπαθείτε, μάταια, να ροκανίζετε καρέκλες, κάτω από το τραπέζι,  στην πλάτη των πολιτών… δεν θα ήταν καλύτερα να σηκωθείτε και να καθίσετε κι εσείς στο τραπέζι και να συμμαχήσετε, αν χρειαστεί, με την διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου για το καλό των πολιτών; Γιατί αν ενδιαφέρει εσάς μια φορά το καλό των δημοτών, τον Αστέριο Γαβότση τον ενδιαφέρει εκατό! Εξ΄ου και οι προσπάθειες κατά των δραστηριότητας των λατομείων επί σειρά ετών και φυσικά το ήρεμο κλίμα, στο οποίο διεξήχθη το δημοτικό συμβούλιο!

Λυπούμαστε που μάλλον χάλασαν  τα σχέδια σας… αλλά η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου εργάζεται σκληρά, καθημερινά!

Μοίρασε το άρθρο!