Λινού: Ασφαλή τα εμβόλια από τα 12 έτη και μετά

Για τον εμβολιασμό των παιδιών καθώς και για το αν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός για συγκεκριμένες κατηγορίες μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», δήλωσε υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών. «Να εμβολιαστούν τα παιδιά γιατί αν μείνουν ανεμβολίαστα θα έχουμε μια ομάδα πολύ ευαίσθητη που ναι μεν νοσεί ήπια, αλλά ένα μικρό ποσοστό θα νοσήσει και σοβαρά και ο κίνδυνος θα είναι ότι θα έχουμε άρει όλα τα μέτρα προστασίας».

«Δύσκολος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ειδικών επαγγελματικών ομάδων»

«Είναι βέβαιο ότι έχουμε ασφαλή εμβόλια από τα 12 έτη και μετά», σημείωσε η κ. Λινού, επισημαίνοντας ότι οι μελέτες συνεχίζονται ενώ θετικά είναι τα αποτελέσματα ακόμα και για βρέφη μεγαλύτερα των 6 μηνών. Ερωτηθείσα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών επαγγελματικών ομάδων, όπως οι υγειονομικοί, τόνισε πως «είναι ένα δύσκολο θέμα».

«Δεν έχουμε παράδοση υποχρεωτικού εμβολιασμού», σχολίασε η καθηγήτρια και υπογράμμισε πως οι «λειτουργοί υγείας θα πρέπει να πειστούν να εμβολιαστούν, αλλιώς σε ειδικότητες που εκθέτονται σε μεγάλο κίνδυνο για τη νόσο θα πρέπει να αλλάξουν μέρος ή πόστο εργασίας αν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

Μοίρασε το άρθρο!