Λίγο υπομονή, για να δούμε ποιος ”Παντελής” θα κόψει πρώτος το νήμα

Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους σωτήρες, δεν έχει ανάγκη από αρχηγοκεντρικούς συνδυασμούς, δεν έχει ανάγκη από ξεπερασμένα και πεπαλαιωμένα αυτοδιοικητικά μοντέλα, αλλά από άτομα έμπειρα ”δουλεμένα” στην ζωή τους, καθώς και νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες. Ένα  συμμετοχικό και συλλογικό αυτοδιοικητικό μοντέλο, που θα είναι στην υπηρεσία του «εμείς» και όχι στην αλαζονική κυριαρχία του «εγώ» και της αυλής μιας κλειστής παρέας.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ωραιοκάστρου, πλήρωσε και πληρώνει ακριβά την κυριαρχία του «εγώ» και μιας κλειστής παρέας στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων. Μια παρέα η οποία ευθύνεται για την απραξία της Δημοτικής Αρχής και την ανυπαρξία δημοτικών έργων.

Βέβαια, για την παρούσα Δημοτική Αρχή και την κλειστή της παρέα έφτασε η ώρα της κρίσης, έφτασε η ώρα που θα λογοδοτήσουν στον λαό του Δήμου Ωραιοκάστρου. Την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι προκαλούν την κοινή λογική, χωρίς τέσσερα χρόνια να έχουν καμία παρέμβαση στα δημοτικά τεκτενόμενα.

Ο σημερινός δήμαρχος αντιμετώπισε πολλές ”δυσκολίες” από τον σημερινό υποψήφιο Δήμαρχο, Παντελή Σκαρλάτο, καθώς και από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του Ανέστη Πολυχρονίδη, Ηρακλή Τσακαλίδη, από σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Και επειδή ένας προεκλογικός αγώνας δεν διεξάγεται με ”καρτούλες” και με ”τραπεζώματα”, αλλά με ουσιαστικές προτάσεις, πιστεύουμε ότι με τα σημερινά δεδομένα, και από την στιγμή -για να μην τον αδικούμε- που ο Ανέστης Πολυχρονίδης, επίσημα δεν έχει τοποθετηθεί, η μάχη που προβλέπεται να είναι σκληρή, θα δοθεί μεταξύ του Παντελή Τσακίρη, και του Παντελή Σκαρλάτου.

Ο πρώτος έχει το ”μειονέκτημα” ότι στα χρόνια της θητείας του, δεν έχει παρουσιάσει κανένα ουσιαστικό έργο, παρά μόνο πολλές υπογραφές, ενώ ο δεύτερος δείχνει μέσα από τις προτάσεις που έχει καταθέσει, αλλά και την επαγγελματική του ενασχόληση με Ευρωπαικά Προγράμματα, να είναι ο άνθρωπος, που θα μπορέσει να οδηγήσει τον Δήμο Ωραιοκάστρου, σε μια άλλη ”διάσταση”. Και το πιο βασικό. Ότι είναι ανοιχτός στις συνεργασίες, με πρόσφατη τον επικεφαλή παράταξης, Πασχάλη Χατζηευαγγέλου, έναν νέο άνθρωπο που έδειξε την δυναμική του μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, φέρνοντας και αυτός με την σειρά του, σε δύσκολη θέση την διοίκηση.

Λίγο υπομονή λοιπόν, για να δούμε ποιος ”Παντελής” θα κόψει πρώτος το νήμα.

 

Μοίρασε το άρθρο!