Λίγες ώρες νωρίτερα η Ανάσταση – Απόγευμα η Λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα με ωράριο «σούπερ μάρκετ»

Εορτασμός της Ανάστασης λίγες ώρες νωρίτερα από τα μεσάνυχτα και προσκύνημα της Σταύρωσης και του Επιταφίου στα προαύλια των ναών προτείνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Την πρόταση να τροποποιήσει η Εκκλησία τη Μεγάλη Εβδομάδα το ωράριο τέλεσης των Θείων Λειτουργιών της και αυτές να γίνουν νωρίτερα, με το φως της ημέρας και άρα με υψηλότερες θερμοκρασίες, ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν από το προαύλιο των ναών περισσότεροι πιστοί, τις ώρες που δεν θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και χωρίς να σημειωθούν συγχρωτισμοί, καταθέτει στο «τραπέζι»,ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

«Δεν πιστεύω ότι θα μας τιμωρήσει ο Θεός, αν φέτος, λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης, τελέσουμε τη Λειτουργία της Αναστάσεως 4 – 5 νωρίτερα από τα μεσάνυχτα. Άλλωστε, σε πολλές εκκλησίες της χώρας από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου γιορτάζουν την Ανάσταση. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Να τελεστούν οι Λειτουργίες με το φως της ημέρας και να μπορεί να προσκυνήσει ο κόσμος στο προαύλια των εκκλησιών τη Σταύρωση και τον Επιτάφιο. Αν θέλουμε να βρούμε μία λύση, πάντοτε υπάρχουν τρόποι», σημειώνει ο κ. Εξαδάκτυλος.

 Συμφωνησαν σε όλα Κ.Μητσοτάκης και Ιερώνυμος – Μέτρα και ωράριο «σούπερ μάρκετ» στις εκκλησίες!

Πλήρης ταύτιση απόψεων κυβέρνησης και Ελλαδικής  Εκκλησίας για Πάσχα χωρίς κόσμο στις εκκλησίες μετά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του  Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

«Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με περισσότερη ελευθερία. Αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε την δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας»

 Για την Μεγάλη Παρασκευή και την περιφορά του Επιταφίου είπε ότι θα γίνει αυστηρά γύρω από τους Ιερούς Ναούς.
 

“Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε  στο χωριό και δεν μας αφήνουνε. Και οι κάτοικοι ιδίως των νησιών φοβούνται την επιδρομή προς τα εκεί, μήπως έχουμε μετακίνηση του κορωνοϊού περισσότερη. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος”, πρόσθεσε.

Μετά το περσινό Πάσχα, το οποίο ήταν χωρίς κόσμο στις εκκλησίες, φέτος η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την ίδια την Εκκλησία προτείνει «μικρές διορθώσεις», οι οποίες είναι του τύπου… περιφορά του Επιταφίου εντός του ιερού ναού, Αποκαθήλωση άλλες ώρες από ό,τι είθισται και λειτουργία για την Ανάσταση το… επόμενο πρωί. Αλλαγές που «χωράνε» στο ωράριο της απαγόρευσης μετακινήσεων.

Προτείνουν στην ουσία ένα Πάσχα που απέχει πολύ από ό,τι θεωρούν Πάσχα οι απανταχού χριστιανοί.

Μοίρασε το άρθρο!