Κωνσταντινούπολη: Τεράστιο άγαλμα του Μωάμεθ του Πορθητή στήνει ο Ιμάμογλου

Η απόφασή του έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση και αντιφατικά σχόλια στα τουρκικά ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άγαλμα του Μωάμεθ του Πορθητή σκέφτεται να στήσει ο κεμαλιστής δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ικανοποιώντας μάλιστα αίτημα του… Κεμάλ Ατατούρκ, όπως υποστηρίζει.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι, πρόκειται σύντομα να δώσει εντολή για την κατασκευή και το στήσιμο ενός τεράστιου αγάλματος του Μωάμεθ του Πορθητή, σε μέρος που θα αρμόζει στην Πόλη.

Η αναφορά του Εκρέμ Ιμάμογλου ότι το άγαλμα αποτελεί μάλιστα «επιθυμία» του ηγέτη που κατέλυσε την οθωμανική αυτοκρατορία και τα σύμβολά της, προκειμένου να ιδρύσει το κράτος της Τουρκίας έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση και αντιφατικά σχόλια στα τουρκικά ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιοι εντάσσουν μάλιστα την πρωτοβουλία του κεμαλιστή δημάρχου Κωνσταντινούπολης, να τιμήσει τον Πορθητή της Πόλης στη γενικότερη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να κερδίσει ψήφους και… συμπάθεια από το ισλαμιστικό, νέο-οθωμανικό στρατόπεδο.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου επικρίθηκε πάντως έντονα πρόσφατα όταν επισκέφτηκε τον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή για να τον προσκυνήσει, σταυρώνοντας τα χέρια του πίσω στην πλάτη. Η στάση του αυτή θεωρήθηκε μεγάλη ασέβεια μπροστά στο σουλτάνο και αρκετοί βλέπουν άλλες σκοπιμότητες πίσω από την πρόθεσή του να στήσει άγαλμα του Μωάμεθ, μετά την ασέβεια μπροστά στο μαυσωλείο του. 

Μοίρασε το άρθρο!