Κωμικοτραγική η αίσθηση πολιτικής συναλλαγής την οποία «απολαμβάνουμε» τις μέρες αυτές

Τις τελευταίες μέρες το τι ακούμε για τους τρόπους που κινούνται ορισμένοι υποψήφιοι, πραγματικά δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, γιατί είναι πλημμυρισμένες από εκείνου του είδους τη φαιδρότητα, που δεν μαρτυράει χιουμοριστική διάθεση, αλλά βαριά αρρώστια. Μια αρρώστια η οποία θα εκδηλωνόταν πολύ πιο ήπια, αν η προεκλογική περίοδος ήταν απαλλαγμένη από την παρουσία των «μικροβίων». 

Και δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά του Γρηγόρη Εδιρνέλη για το θέμα αυτό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:«Χωρίς καμιά ντροπή, τον τελευταίο καιρό, διαδραματίζεται στο Ωραιόκαστρο ένα μεταγραφικό παζάρι που θα το ζήλευαν ακόμη και επαγγελματικοί αθλητικοί σύλλογοι. Ενώ ο κόσμος γελά πίσω από την πλάτη τους, αυτοί βαυκαλίζονται με την αυταρέσκεια και την πολιτική τους μυωπία, πιστεύοντας πως αλλάζοντας, εισέρχονται στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και εξέρχονται εξαγνισμένοι και ανανεωμένοι, έτοιμοι για νέους και οραματικούς αγώνες. Ατυχώς όμως γι αυτούς, (παρόλες τις αφελείς πολιτικοδικαιολογίες και τα φληναφήματα που ψελλίζουν για τις μεταπηδήσεις τους) δεν φαίνεται να πείθουν ούτε τους πιο καλοπροαίρετους ψηφοφόρους. Άλλωστε είναι γνωστό ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανένας».

Πολύ σωστά τα λέει ο Εδιρνέλης, και πλέον φοβόμαστε ότι κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν τις εκλογές σε εμποροπανήγυρη.

Εμείς πάντως να συμπληρώσουμε ότι όλη αυτή η κωμικοτραγική αίσθηση πολιτικής συναλλαγής την οποία «απολαμβάνουμε» τις μέρες αυτές, είναι η αναπόφευκτη συνέπεια που κάνει τη μετατροπή του προεκλογικού αγώνα, σε παζάρι πολύ πιο εύκολο.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού με αντίτιμο «τριάντα αργύρια» υποδεικνύοντάς τον με ένα φιλί στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος έπειτα παρέδωσε τον Ιησού στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου. Αν και η Βίβλος δεν ξεκαθαρίζει από που προέρχονταν τα ασημένια νομίσματα, βάση κειμένων διαφόρων προφητών, ερευνητές πιστεύουν ότι πιθανότατα ήταν τυριανά σεκέλ – νόμισμα της Τύρου, αρχαίας πόλης του Λιβάνου.

Στην εποχή της Καινής Διαθήκης, το σέκελ άξιζε περίπου τέσσερις δραχμές ή τέσσερα δηνάρια (το ρωμαϊκό νόμισμα). Ένα νόμισμα είχε βάρος λιγότερο από μισή ουγκιά ασήμι – σχεδόν 16 γραμμάρια το καθένα – και η σημερινή αξία του θα υπολογιζόταν από 400 έως 500 δολάρια. Επομένως, κατά προσέγγιση , τα 30 αργύρια θα είχαν σημερινή αξία περίπου 12.000 δολαρίων ή 15.000 ευρώ.

Και μια ευγενική υπενθύμιση προς την φυλλάδα ωραιόκαστροtoday. Επειδή την μόνη επιστήμη που γνωρίζετε είναι αυτή της παραπληροφόρησης, καταλαβαίνουμε ότι έχετε πρόβλημα με την Ελληνική γλώσσα, γι αυτό ανοίξτε και καμιά ελληνική εγκυκλοπαίδεια στην λέξη γυρολόγος, και μάθετε ότι γυρολόγος δεν είναι αυτός που επί ΔΕΚΑ συναπτά χρόνια είναι σε μια παράταξη και δίπλα στον επικεφαλής της, αλλά αυτός που το πρωί είναι στην μία, και το μεσημέρι στην άλλη. Αν ψάχνατε για ανόητους, κακώς κυκλοφορείτε στο Ωραιόκαστρο.

Μοίρασε το άρθρο!