Κυβερνητικές παροχές – Του latsion

Κυβερνητικές παροχές – Του latsion
Ακούμε στην τηλεόραση για το μεγάλο πακέτο μέτρων ανακούφισης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και η μάνα μου είναι έτοιμη να πανηγυρίσει: «Δέστε τα εσείς οι άπιστοι Θωμάδες. Ο Μητσοτάκης, μας σκέφτεται και προνοεί για την ανακούφισή μας». Κανένας δεν την απαντά. Σε λίγο βγαίνει πανηγυρικά η Σία και θριαμβολογεί ότι 10.000 νέοι θα πάρουν άτοκο δάνειο 150.000 ευρώ να αγοράσουν το δικό τους σπίτι. Ξανά η μάνα μου, σε μένα και την Πέπη: «Νάτα, θα αποκτήσετε και σπίτι αφού ο πατέρας σας δεν αξιώθηκε να σας αγοράσει». Ο πατέρας μου την κοιτάζει αγριεμένος και έτοιμος για καβγά. Προλαβαίνω εγώ και παρεμβαίνω: «Περιμένετε, γιατί μετά από λίγες μέρες θα έρθει η «εξειδίκευση» των μέτρων και θα αποδειχθεί αν έχουν δίκιο ή λένε παραμύθια».
Πράγματι, δεν πέρασε μια μέρα και αποδείχθηκε ότι τα δάνεια είναι μούφα. Έντοκα, με ίδια συμμετοχή 10 τοις εκατό. Για ποσό 150.000 ευρώ και με μάξιμουμ δόση 275 ευρώ θα χρειασθούν 60 χρόνια για να το αποπληρώσεις! Δηλαδή ο 30άρης θα έχει πεθάνει και ακόμη θα χρωστάει το δάνειο! Το κατάλαβε μέχρι και η μάνα μου και κατέβασε το κεφάλι.
Μεταφερόμαστε τώρα στο Μαξίμου να δούμε το παρασκήνιο των μεγάλων αποφάσεων. Συσκέπτονται στο Μαξίμου οι συμβουλάτορες του Μητσοτάκη και ρίχνουν ιδέες για το πώς θα αντιστρέψουν το κλίμα στο λαό. Καλές οι δημοσκοπήσεις του Θεοδωρικάκου αλλά κακή η πραγματικότητα. Έτσι ο καθένας λέει την άποψή του. Ένας λέει για επίδομα σούπερ μάρκετ, ο άλλος για διεύρυνση των οικονομικών κριτηρίων γιατί τα μέχρι τώρα επιδόματα δεν τα παίρνουν ούτε οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Στη γωνία κάθεται αμίλητος ο Σκέρτσος. Τον βλέπει έτσι ο Οικονόμου και τον ρωτάει ειρωνικά: «Εσύ δεν θα πεις κάτι; Άλλωστε πληρώνεσαι για τις εύστοχες ιδέες σου».
Γυρίζει δειλά ο Σκέρτσος και λέει: «Έχω μια ιδέα που θα αντιστρέψει το κλίμα και είναι πρωτότυπη, αλλά δεν ξέρω πως θα την πάρετε». «Λέγε» του λένε όλοι με ένα στόμα. Λέει ο Σκέρτσος επιφυλακτικά: «Να κάνουμε σε κάθε πόλη έναν οίκο ανοχής με επιδότηση». Τον κοιτάζουν δύσπιστα. «Να εξηγήσω» συνεχίζει, «Θα βάλουμε να δουλεύουν δικές μας γυναίκες που θα τις πληρώνουμε εμείς πολύ καλά και αυτές θα κάνουν προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης». Τον κοιτάζουν τώρα όλοι με θαυμασμό. Μόνο ο Άδωνις δυσανασχετεί, μάλλον γιατί δεν είχε αυτός την ιδέα: «Καλά, θα διακινδυνεύσουμε να μας κατηγορήσουν ότι γεμίσαμε την Ελλάδα μπουρδ@λ@; Εγώ διαφωνώ». Πετάγεται ο Κούλης που του άρεσε η ιδέα και άστραψε το μάτι του: «Να ξεκινήσουμε πειραματικά από κάποια μικρά χωριά και αν δούμε ότι πάει καλά το πράμα, να το επεκτείνουμε και στις πόλεις».
Κάθονται λοιπόν να εξειδικεύσουν τα μέτρα. Στα χωριά θα βάλουν απλώς μια πουτ@ν@ και στις πόλεις θα ιδρύσουν κανονικούς Οίκους Ανοχής. Ο κόσμος θα εξυπηρετείται δωρεάν και οι κοπέλες θα πληρώνονται για κάθε επίσκεψη με 100 ευρώ από την Κυβέρνηση.
Επειδή ο καιρός ήταν ασφυκτικός και έπρεπε να υπάρξει άμεση μεταβολή στη διάθεση του πληθυσμού, ξεκίνησε αμέσως η εφαρμογή από ένα μικρό παραδοσιακό δεξιό χωριό της Βόρειας Ελλάδας. Στάλθηκε λοιπόν απόρρητο μέηλ στον Πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, που έλεγε: «Βρέστε αμέσως κατάλληλο χώρο, μια δικιά μας γυναίκα που να ασκεί το αρχαιότερο επάγγελμα και βάλτε την να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε όποιον κάτοικο επιθυμεί. Προσοχή όμως να είναι φερέγγυα και απολύτως προσηλωμένη στις Αρχές του κόμματος και να κάνει προπαγάνδα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας».
Πράγματι, ο ντόπιος κομματάρχης απαντά την άλλη μέρα στο απόρρητο μέηλ συνθηματικά : «Όλα καλά».
Ανήσυχοι στο Μαξίμου περιμένουν μια βδομάδα να δουν τα αποτελέσματα του πειράματος. Περνά η βδομάδα αλλά ο κομματάρχης τίποτα. Στις δεκαπέντε μέρες φτάνει το μήνυμα του τοπικού προέδρου: «Τζίφος. Κανείς δεν πατά στη γυναίκα για να εξυπηρετηθεί»!
Στο Μαξίμου ο Σκέρτσος με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο αποφασίζει να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της τοπικής για να δει τι πήγε στραβά. Παίρνει λοιπόν τηλέφωνο. Το σηκώνει ο πρόεδρος. Ρωτά ο Σκέρτσος: «Αγαπητέ μου, τα κάνατε όλα όπως πρέπει ή δεν δείξατε το ανάλογο κομματικό ενδιαφέρον»; Τα παίρνει στο κρανίο ο Πρόεδρος και του απαντά: «Ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες σας. Διαλέξαμε κατάλληλο σπίτι, το διακοσμήσαμε, βάλαμε καθαρά σεντόνια και προσλάβαμε τη Λίτσα το πιο πιστό μέλος του κόμματος. Να φανταστείς ότι είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1974»!!!

Μοίρασε το άρθρο!