Κορoνοϊός: Επιβιώνει έως εννέα ημέρες σε επιφάνειες που αγγίζουμε συχνά

Ιδιαίτερα ανθεκτικός δείχνει να είναι ο νέος κορωνοϊός 2019-nCoV, σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες, που ανακάλυψαν ότι μπορεί να επιβιώσει επί μέρες σε επιφάνειες που αγγίζουμε συχνά και ιδιαίτερα σε σταθμούς, συρμούς του μετρό και νοσοκομεία.
 Οι Γερμανοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι τέτοιου τύπου ιοί μπορούν να επιβιώσουν για έως και εννέα ημέρες, δηλαδή τέσσερις φορές περισσότερο από τον ιό της γρίπης.

Με βάση την ανάλυση δεδομένων 22 προηγούμενων μελετών για τους κορωνοϊούς και ειδικά για εκείνους του SARS και του MERS, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ιός τέτοιου τύπου είναι ανθεκτικός σε θερμοκρασία δωματίου και σε χειρολαβές τρένων και λεωφορείων, πόμολα, κουμπιά ανελκυστήρων.

Για παράδειγμα στα νοσοκομεία μπορούν να επιβιώσουν στα πόμολα των θυρών, στα κουμπιά των ανελκυστήρων, στα τραπεζάκια σερβίρισματος των ασθενών, στα μεταλλικά πλαίσια των κρεβατιών τους και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά τους, που είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή μέταλλα», λέει ο καθηγητής Γκύντερ Καμπφ του Ινστιτούτου Υγιεινής και Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Greifswald, συντάκτης της μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Hospital Infection.

Μοίρασε το άρθρο!