Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι 7 «χρυσοί» κανόνες προστασίας για την παραλία

Το πρώτο έντυπο στην Ελλάδα ειδικά για την προστασία από τον κορωνοϊό στις παραλίες ετοίμασαν από κοινού ο Δήμος Αλίμου και η Περιφέρεια Αττικής, με την επιστημονική επιμέλεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Κλιμάκια του Δήμου Αλίμου και της Περιφέρειας Αττικής θα μοιράζουν από σήμερα το έντυπο αυτό στις παραλίες του Αλίμου, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι μπορούμε (και οφείλουμε) να περάσουμε ξένοιαστες αλλά ταυτόχρονα και ασφαλείς διακοπές στις όμορφες παραλίες της χώρας μας.

Θερμή παράκληση σε όλους να προσέχετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας, ώστε να αποφύγουμε ασθένειες, ταλαιπωρία και δυσάρεστες εξελίξεις για όλη την κοινωνία. Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ανησυχητικά, αλλά μπορούμε να προλάβουμε τα χειρότερα αν όλοι προσέξουμε περισσότερο.

Οι επτά χρυσοί κανόνες

  • Αποφύγετε πολυσύχναστες περιοχές κολύμβησης παραλίες, πισίνες και νεροτσουλήθρες όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η κοινωνική απόσταση 2 μέτρων.
  • Μην πάτε για μπάνιο και μείνετε σπίτι αν ανσθάνεσθε αδιαθεσία ή ύποπτα συμπτώματα (βήχα, πυρετό, δύσπνοια, καταρροή, διάρροια).
  • Κρατάτε τουλάχιστον 2 μέτρα απόσταση μέσα στο νερό όταν κολυμπάτε και έξω από το νερό στην παραλία από άτομα με τα οποία δεν ζείτε στο ίδιο σπίτι.
  • Αν υπάρχει γύρω σας συνωστισμός όταν βρίσκεστε στην παραλία, καλύψτε το πρόσωπο με μαντήλι ή φορέστε μάσκα (απαγορεύεται η μάσκα κατά την κολύμβηση και για παιδιά κάτω των 2 ετών).
  • Χαιρετάτε όσους συναντάτε από απόσταση. Αποφύγετε την κοινή χρήση αντικειμένων, πχ φαγητού, εξοπλισμού, κινητά τηλέφωνα, παιχνίδια κ.ά. με άτομα με τα οποία δεν ζείτε στο ίδιο σπίτι.
  • Απολυμαίνετε τα χέρια σας συχνά. Αν δεν μπορείτε να τα πλένετε με σαπούνι και νερό χρησιμοποιείτε απολυμαντικό χεριών.
  • Συμπεριφερθείτε με ατομική ευθύνη για να προστατεύσετε την ασφάλεια της υγείας σας, της οικογένειάς σας και των συμπολιτών σας.
paralia.jpg

Μοίρασε το άρθρο!