«Κιβωτός του κόσμου»: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ ο τζίρος της!

Οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και για το καθεστώς δουλείας παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» ανά την Ελλάδα, με εμπλεκόμενο τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο έχουν προκαλέσει ένα νέο σοκ στην ελληνική κοινωνία.

Η ΜΚΟ είχε πάνω από 100 εκατ. ευρώ τζίρο και τελικά ήταν ένας προσχηματικός οργανισμός με τον οποίο καλύπτονταν διαστροφές και γινόντουσαν μπίζνες.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες και ιδιαίτερα της υπουργού Παιδείας Ν.Κεραμέως ενώ υπόλογοι είναι και στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο έδινε αφειδώς οικονομικές ενισχύσεις στην ΜΚΟ και ευνοούμενος του συστήματος ήταν ο Πάτερ Αντώνιος.

Ο «κύκλος» των χρηματοδοτήσεων ήταν 100 εκατ. ευρώ μόνο για το τελευταίο χρονικό διάστημα και σημειώνεται πως ανά κεφάλι (δηλαδή ανά παιδί) ερχόντουσαν οι επιδοτήσεις από το κράτος.

Από τα χρήματα αυτά κέρδιζαν πάρα πολλοί, και καλό είναι η Εκκλησία (και φυσικά ο Ιερώνυμος) να μην κάνει πως δεν γνώριζε τίποτε γιατί ο Πάτερ Αντώνιος ήταν ευνοούμενός της.

Πέραν των καταγγελλομένων κακοποιήσεων αυτό που προκύπτει είναι ότι τα παιδιά τα ενοικίαζαν ως εργάτες για αγροτικές εργασίες.

Η ΜΚΟ πληρώνονταν για αυτό και τα χρήματα υποτίθεται πως ήταν για την στήριξη των… παιδιών.

Με λίγα λόγια, είχαν στην διάθεσή τους δωρεάν εργάτες (τα παλιά τα χρόνια αυτό αποκαλούνταν δουλεία) από τους οποίους αποκόμιζαν υπέρογκα κέρδη.

 

Η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

 

Την πρώτη κίνηση του πατέρα Αντώνιου αφότου συνειδητοποίησε ότι υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας για τα όσα καταγγέλλει ο 19χρονος, αποκάλυψε ένας 17χρονος, φίλος του παιδιού που βρέθηκε μπροστά σε φερόμενο ως περιστατικό κακοποίησης που έλαβε χώρα σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο πατέρας Αντώνιος προσπάθησε να δώσει στο παιδί αρκετά χρήματα την επόμενη κιόλας ημέρα μετά από όλα όσα είχε δει για να μην πει τίποτα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο 17χρονος (OPEN): «Μετά από όλα όσα είδα να γίνονται μέσα στο δωμάτιο, την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πατέρας Αντώνιος με πλησίασε για να με χρηματίσει για να μη μιλήσω και να μην πω πουθενά όσα είχα δει.

» Συγκεκριμένα μου είχε πει ότι θα μου δώσει χιλιάδες ευρώ για να ξεχάσω όσα είδα. Αυτό που είδα πρέπει να γινόταν συστηματικά. Μάλιστα το ίδιο βράδυ που τους είδα μέσα στο δωμάτιο, ο φίλος μου ήρθε και μου είπε τα πάντα, αλλά ακόμα φοβόταν να μιλήσει. Χαίρομαι τελικά που μας άκουσε και τελικά βρήκε την δύναμη να τον καταγγείλει».

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία 19χρονης που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA. Η κοπέλα περιγράφει τιμωρίες, οι οποίες -όπως η ίδια λέει- περιελάμβαναν ολοήμερη στέρηση φαγητού και απομόνωση όπως συμβαίνει στις φυλακές.

Ακόμα, παιδάκια 5 ετών ξυλοκοπούνταν από υπαλλήλους της δομής της Κιβωτού του Κόσμου.

«Αυτό που βιώσαμε εκεί πέρα ήταν σαν φυλακή» ισχυρίζεται η κοπέλα, μιλώντας στην κάμερα του MEGA. «Κάναμε πράγματα που δεν θέλαμε και όταν τους λέγαμε όχι μας έβαζαν τιμωρία. Στην τιμωρία αυτή μας έλεγαν ότι ‘μια μέρα δεν θα φας’» αναφέρει η νεαρή κοπέλα.

«Μερικά παιδιά που ήταν πιο άτακτα τα χτυπούσα, τα έπιαναν από το αφτί και τα πετούσαν από τις σκάλες» λέει και τα λόγια της προκαλούν ανατριχίλα.

 

Μοίρασε το άρθρο!