Κενά έδρανα, «παραστάσεις-πυροτεχνήματα», λιτές σκέψεις…Όνειρα γλυκά, κύριοι της αντιπολίτευσης!

Το δημοτικό συμβούλιο ξεκινά…όλοι είναι στις θέσεις τους ή τουλάχιστον οι περισσότεροι. Οι δημοσιογράφοι καταγράφουν. Φωνές αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις, «καρφιά», εξηγήσεις, παρεξηγήσεις… Μετά από ώρες και ενώ οι συζητήσεις ανάβουν – σβήνουν, ξανανάβουν το ενδιαφέρον για τους δημοσιογράφους, τελειώνει. Ξαφνικά… οι κάμερες, κλείνουν! Και μένουμε μόνοι στη «σκηνή»…δημοτική αρχή και αντιπολίτευση!

Τι νόημα έχει τώρα πια το δημοτικό συμβούλιο χωρίς τους δημοσιογράφους; Ποιος θα καταγράφει τις κραυγές μας, τις «παραστάσεις» μας στα έδρανα για να δει ο κόσμος πόσο «καλοί ηθοποιοί» και άξιοι πολιτευτές είμαστε; Ποιος θα τους μιλήσει για τις μάχες που δίνουμε για καθετί…ακόμη κι αν κατά βάθος συμφωνούμε! Εντάξει, μεταξύ μας τώρα…Αντιπολίτευση είμαστε!!! Είναι δυνατόν να επιβραβεύσουμε; Να αναγνωρίσουμε και επικροτήσουμε προσπάθειες; Να κάνουμε γόνιμο και δημιουργικό διάλογο και να φέρουμε στο τραπέζι δημιουργικές αντιπροτάσεις; Και φυσικά όχι! Γιατί εμάς ποίος θα μας ψηφίσει μετά;

Και κάπως έτσι αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε και εμείς επικαλούμενοι το προχωρημένο της ώρας! Νέα ένταση! Αλλά τώρα δεν καταγράφει κανείς…δεν μας νοιάζει! Φωνάξτε όσο θέλετε εσείς του δημοτικού συμβουλίου!

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Γκάτσης, εξαγριώνεται! Ο άνθρωπος έχει έρθει απ΄το χωριό του, έχει διανύσει χιλιόμετρα για να είναι παρόν σ΄όλα εκείνα τα θέματα που αφορούν τον τόπο του! Για να εκπροσωπήσει τους δημότες του! Και ξαφνικά βλέπει ότι από ολόκληρη την αντιπολίτευση, κι ενώ υπάρχει ακόμη σειρά θεμάτων για να συζητηθούν, όλοι  αποχωρούν! Μένει πίσω μόνο ένας!!! Και είναι ο μοναδικός, που εκπροσωπεί την αντιπολίτευση μέχρι τέλους!

Αλήθεια κύριοι της αντιπολίτευσης, εσείς που αποχωρήσατε, αν ήσασταν εσείς δημοτική αρχή και είχατε να επιλύσετε προβλήματα, αλλά η ώρα ήταν περασμένη, θα πηγαίνατε για ύπνο; Μάλλον, ναι…τελικά! Μόνο που τα προβλήματα δεν τα λύνουμε στον ύπνο μας! Ούτε με τη μικροπολιτική της επόμενης μέρας! Θέλει ξενύχτι, κούραση και αγώνα!

Και επειδή σας ενδιαφέρουν οι κάμερες και το θεαθήναι να σας ενημερώσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο μεταδίδεται απευθείας! Και επίσης η αποχώρηση σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης συνιστά προσβολή και προς το δημοτικό συμβούλιο αλλά και προς τους δημότες να αποχωρείτε στο μέσο της διαδικασίας!

Όνειρα γλυκά, κύριοι της αντιπολίτευσης!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

Μοίρασε το άρθρο!