Καταπέλτης στο δημοτικό συμβούλιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ”άγγιξε” πολλά από τα ”καυτά” ζητήματα

Καταπέλτης στο δημοτικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ”άγγιξε” πολλά από τα ”καυτά” ζητήματα που απασχολούν τον δήμο μας, τους τελευταίους πέντε μήνες της διοίκησης του Παντελή Τσακίρη. Ας δούμε λοιπόν πρώτα τα επίμαχα σημεία της τοποθέτησης του, και στην πορεία θα δούμε τις απαντήσεις του δημάρχου στις ερωτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Λία Δρόσου, για τα αδέσποτα, καθώς και τις τοποθετήσεις όλων των επικεφαλής.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου λοιπόν, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας», ξεκίνησε την ομιλία του, με θέματα της επικαιρότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

”Θα ήθελα να τονίσω και είναι πολύ σημαντικό, ο τρόπος που γίνονται τα δημοτικά συμβούλια, και ειδικά το τελευταίο διάστημα, που έχουμε να κάνουμε πάνω από ένα μήνα, επειδή όπως ειπώθηκε στην αίθουσα, απουσίαζαν στο εξωτερικό ο κ.Σκαρλάτος και ο κ. Πολυχρονίδης. Είναι η πρώτη φορά που είμαι τόσα χρόνια δημοτικός σύμβουλος, γίνονται τόσο αραιά, και κυρίως με τόσο φτωχά θέματα, χωρίς κανένα αναπτυξιακό χαρακτήρα. Θέματα ρουτίνας που δεν προάγουν τον δήμο μας, δεν βοηθούν την κοινωνία μας, και κάποια στιγμή θέλω να ρωτήσω, πότε αυτή η διοίκηση θα αρχίσει να φέρνει θέματα αναπτυξιακά, που τόσες φορές προεκλογικά, έκανε αναφορά ο δήμαρχος.”

ΞΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ

”Έχουμε ενημερωθεί, ότι την Δευτέρα αρχίζει η υλοτόμηση των δέντρων, που έχουν προσβληθεί από το σκουλήκι. Στο παρελθόν είχαμε κάνει πρόταση, ένα μέρος αυτής της ξυλείας, να δοθεί σε οικογένειες που έχουν πρόβλημα θέρμανσης στα σπίτια τους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Εσείς δήμαρχε σε δηλώσεις σας, είπατε ότι το 30% του δάσους είναι νεκρό. Γνωρίζω επίσης, ότι οι υλοτόμοι σε πολλές περιοχές, ένα κομμάτι της ξυλείας το δίνουν στις τοπικές κοινωνίες για θέρμανση. Εμείς δεν μπορούμε να πράξουμε κάτι το ανάλογο, σε πολίτες μας που έχουν ανάγκη;”

ΔΗ.Κ.Ε.Ω.

‘Έχω κουραστεί να ακούω για απλήρωτους εργαζόμενους, και επειδή ήταν δέσμευση όλων των υποψηφίων, νομίζω και δική σας, ότι από την στιγμή που θα αναλάμβανε κάποιος από εμάς την διοίκηση, το πρόβλημα αυτό θα έπαυε να υφίσταται. Τώρα όχι μόνο συνεχίζει, αλλά από τους πέντε μήνες της διοίκησης σας, τους τρεις είναι απλήρωτοι. Πείτε μας κάποια στιγμή, τι σκοπεύεται να κάνετε γι αυτό το θέμα.”

”ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ” ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Για το συγκεκριμένο θέμα δήμαρχε, δεν είπατε ούτε την μισή αλήθεια, γιατί σήμερα με αυτά που ισχυρίζεται ο δήμαρχος του δήμου ΔΕΛΤΑ κ.Ιωαννίδης, υπήρχε συμφωνία, ώστε η προεδρία να δοθεί σε εκπρόσωπο του συγκεκριμένου δήμου. Αυτό κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας δεν τηρήθηκε από εσάς και από τον δήμαρχο Χαλκηδόνας. Πρόεδρος βγήκε μετά από δική σας προσπάθεια, μία ειδική σύμβουλος συνεργάτιδα της σημερινής γενικής γραμματέας του δήμου μας, όταν ήταν σε αυτήν την θέση στον δήμο ΔΕΛΤΑ. Τελικά είμαστε μια μεγάλη παρέα σε αυτήν την διοίκηση. Μήπως ο λόγος που οδηγούμαστε σε ναυάγιο της ”ΑΛΚΥΟΝΙΔΑΣ”, είναι για να τακτοποιήσετε ένα δικό σας άνθρωπο, χωρίς να λογαριάσετε ότι αυτή η εξέλιξη που αφορά τα ”αδέσποτα”, με την ενδεχόμενη αποχώρηση του δήμου ΔΕΛΤΑ, θα πάει την διαδικασία πολλούς μήνες πίσω, ίσως και χρόνο, γιατί προφανώς θα πρέπει να γίνει νέο καταστατικό; Άρα όλες οι δηλώσεις σας για τα ΄΄αδέσποτα”, είναι χωρίς αντίκρυσμα.”

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

”Στον δήμο μας έχουμε την εξής πρωτοτυπία. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δήμοι, όπως της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, δεν έχουν ειδικό σύμβουλο για το προσφυγικό. Εμείς εδώ που έχουμε, ήθελα να ρωτήσω, αυτός ο άνθρωπος που πληρώνεται από τους φόρους των συμπολιτών μας, τι έργο παρήγαγε αυτούς τους πέντε μήνες;”

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΣΑΚΙΡΗ

”Αναφέρθηκε το γεγονός της ασφαλτόστρωσης που έγινε μπροστά σε χώρο ιδιοκτησίας της οικογένειας σας. Επειδή εκείνη την ημέρα παρακολούθησα τα έργα αυτά, οι ασφαλτοστρώσεις έγιναν σε δύο σημεία. Στο δικό σας, και στου κ.Γεωργιάδη, στην κάθετη της συμμαχικής, σε έναν δρόμο που είναι πραγματικά, σαν να έχει βομβαρδιστεί. Το θέμα είναι ότι στρώθηκε μπροστά μόνο σε εκείνες τις επιχειρήσεις, και όχι και στο υπόλοιπο του δρόμου.”

ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

”Σε άρθρο σας εκφράσατε την επιθυμία για ανασχηματισμό της διοίκησης. Να ρωτήσω λοιπόν, ποιοι είναι οι αντιδήμαρχοι ή οι πρόεδροι, που θέλετε να αντικαταστήσετε, γιατί προφανώς δεν είναι ικανοί; Με πια διαδικασία θα το πράξετε; Γιατί ο νόμος λέει, ότι θα πρέπει να παραιτηθούν μόνοι τους.”

ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

”Πληροφορηθήκαμε, και μην βιαστείτε να το διαψεύσετε, γιατί οι πληροφορίες αυτές είναι από αξιόπιστες πηγές, ότι καύσιμα που είναι για την θέρμανση των σχολείων, χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους.”

Δ.Ε.Υ.Α.Ω.

”Προφανώς φαίνεται ότι θέλετε να συγκαλύψετε όλα αυτά που βγήκαν στο φως. Δική μας πρόταση είναι, να σχηματιστεί μια επιτροπή από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων με ελεγκτές του δημοσίου”

Ο.Α.Σ.Θ.

”Γνωρίζουμε ότι σήμερα όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΣΘ είναι άθλιες. Γνωρίζουμε όμως ότι σε μερικούς μήνες, θα γίνει αντικατάσταση του σημερινού στόλου, με νέα και περισσότερα οχήματα.Οι δήμαρχοι λοιπόν που αγωνίστηκαν και το πέτυχαν, να μην περάσουν στα ΚΤΕΛ, όπως του Πανοράματος και της Θέρμης, θα αποδειχτεί στο μέλλον, ότι είχαν σύνεση, και δεν γύρισαν τον τόπο τους 40 χρόνια πίσω, όπως κάνετε εσείς κ.δήμαρχε. Χρειάζεται ο κόσμος να κάνει λίγη υπομονή, και το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει.”

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.

 

Μοίρασε το άρθρο!