Καταγγελία για το ρεύμα: «Δίνετε 100 ευρώ και εξοφλήσατε» αλλά τελικά…

Το κάθε τί εγγράφως πρέπει να ζητούν οι καταναλωτές που έρχονται σε συνεννοήσεις με παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος ή εκπροσώπους τους, όπως προκύπτει από την ιστορία της Μαρίνας Μοίρα.

Έχοντας λάβει έναν φουσκωμένο λογαριασμό που δεν μπορούσε να εξοφλήσει εμπρόθεσμα, προσπάθησε να έρθει σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ. Εν τω μεταξύ μία εισπρακτική εταιρία της πρότεινε μεγάλη έκπτωση ώστε να εξοφλήσει, αλλά η προσφορά αποδείχθηκε άκυρη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθεί η καταγγελία της κας. Μοίρα:

«Είμαι ενταγμένη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Ενώ η χρέωση για την κατανάλωση που είχα το τετράμηνο από αρχές Οκτωβρίου του ‘21 ως και αρχές Φεβρουαρίου του ‘22 ήταν 249 ευρώ, η ΔΕΗ έβαλε ρήτρα αναπροσαρμογής επιπλέον 411 ευρώ. Με τις εκπτώσεις του Κράτους και της εταιρίας συν τις υπόλοιπες χρεώσεις, το τελικό πληρωτέο ήταν 381 ευρώ.

Καθώς αδυνατούσα να πληρώσω όλο το ποσό, πήγα στη ΔΕΗ για να κάνω διακανονισμό. Η υπάλληλος μου πρότεινε να μην κάνω διακανονισμό, με το σκεπτικό ότι εάν χάσω μια προθεσμία η κατάσταση θα είναι χειρότερη. Με προέτρεψε να πληρώσω ό, τι μπορούσα εκείνη την στιγμή. Πλήρωσα 100 ευρώ, γνωρίζοντας ότι χρωστούσα ακόμα 281. 

Περίπου 20 ημέρες αργότερα έλαβα το παρακάτω μήνυμα από μια εισπρακτική εταιρία. 

Τους τηλεφώνησα και μια ευγενική κυρία μου είπε ότι εάν πληρώσω το ποσό των 99,98 ευρώ θα έχω εξοφλήσει την οφειλή μου. Πλήρωσα όντως αυτό το ποσό στη ΔΕΗ και θεωρούσα ότι έχω εξοφλήσει..

Όμως στις 4 Ιουνίου και ενώ είχε έρθει και ο επόμενος λογαριασμός ύψους 165 ευρώ, η ΔΕΗ επανήλθε λέγοντας μου ότι χρωστώ 346. Δηλαδή τα 165 ευρώ συν τα 181 ευρώ που θεωρούσα ότι δεν χρωστούσα πια. Είχαν συνυπολογίσει τα 100 συν 100 ευρώ που είχα πληρώσει αλλά το χρέος δεν εξοφλήθηκε».

Αναρωτιόμαστε εάν η ΔΕΗ έχει γνώση, πόσο μάλλον εάν έχει δώσει εντολή, εταιρίες που λειτουργούν αντ’ αυτής να δίνουν υποσχέσεις εκπτώσεων σε καταναλωτές προκειμένου εκείνοι να καταβάλουν μέρος των οφειλών τους.

Μοίρασε το άρθρο!