Και δεύτερο σχολείο έκλεισε σήμερα λόγω Covid-19

Έκλεισε σήμερα το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το μεγαλύτερο του νησιού της Καλύμνου διότι χθες μαθητής του βρέθηκε θετικός σε covid-19.

Τη σχετική εντολή για την προσωρινή αναστολή του Σχολείου έδωσε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και ισχύει έως τις 24 Ιανουαρίου 2021.

Νωρίτερα έκλεισε, λίγες ώρες μετά το άνοιγμά του και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ στην Κάλυμνο μετά τη διαπίστωση πως Εκπαιδεύτρια του Κέντρου βρέθηκε θετική στον ιό.

«Αναμενόμενο» είπε πως ήταν το κλείσιμο του Σχολείου αυτού, ο δήμαρχος της Καλύμνου. Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο Δημήτρης Διακομιχάλης υπογράμμισε πως έχει ζητήσει από την αρμόδια Επιτροπή των επιστημόνων, σ΄ αυτή τη φάση να κλείσουν όλα τα σχολεία αυτή την εβδομάδα διότι διαφορετικά δεν θα μπορέσει να υποχωρήσει το ιικό φορτίο στο νησί του και να προχωρήσει το άνοιγμα των επιχειρήσεων. Το τελευταίο διήμερο, ανέφερε εντοπίστηκαν στο νησί δεκατρία νέα κρούσματα»

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε Γάλλος υπήκοος στη Λέρο.

Ο Γάλλος, που έφθασε στο νησί αρχές του χρόνου , έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ σε προληπτική καραντίνα ετέθη και το προσωπικό του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου που του έκανε το τεστ.

Μοίρασε το άρθρο!