Καθαρίζουμε το Αλσύλλιο της Γαλήνης

unnamed

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια της συμμετοχής του στις δράσεις του ‘‘Let’s do it Greece’’, οργανώνει  δράση καθαρισμού του κεντρικού αλσυλλίου Γαλήνης Ωραιοκάστρου, για την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00 με σημείο συγκέντρωσης τον Ι. Ν. Υψ. Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου. Η δράση αυτή, σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελεί μία μεγάλη γιορτή εθελοντισμού και ενεργού συμμετοχής των πολιτών σε περιβαλλοντικές δράσεις.

Το ‘‘Lets do it Greece’’, αποτελεί ένα πανελλήνιο θεσμό,  που επιχειρεί να ενώσει χιλιάδες εθελοντές σε μία ημέρα για ένα κοινό σκοπό. Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και την υλοποίηση όλων των δράσεων διαδραματίζει η συνεργασία μεταξύ μεμονωμένων ατόμων, οικογενειών, συλλόγων, φορέων, δήμων, περιφερειών, σχολείων. Το πλαίσιο αυτών των δράσεων είναι καθορισμένο από τους πανελλήνιους διοργανωτές και προτρέπει την ελεύθερη και εθελοντική συμμετοχή κάθε ατόμου και ομάδας και δεν εξαιρεί κανένα.

Φέτος, υπό το συντονισμό του ‘‘Let’s do it Greece’’, ενωνόμαστε όλοι οι εθελοντές του Ωραιοκάστρου στη Γαλήνη, φωνάζουμε ‘‘Let’s do it Oreokastro’’ και καθαρίζουμε όλοι μαζί το κεντρικό αλσύλλιο Γαλήνης Ωραιοκάστρου.

Η επιδίωξη μας είναι να καθαρίσουμε τα τρία επιμέρους αλσύλλια, να βγάλουμε όλα τα σκουπίδια, μπάζα κάθε είδους που κατά καιρούς πετάχτηκαν και να επισκευάσουμε τμήματα της υπάρχουσας  περίφραξης. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή και ενισχύοντας τη λογική του εθελοντισμού θα βοηθήσει με τη διάθεση του μηχανοκίνητου και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή εθελοντισμού και ενεργού συμμετοχής των πολιτών σε περιβαλλοντικές δράσεις, η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη. Καλούνται λοιπόν μαθητές και εκπαιδευτικοί, οικογένειες, μέλη πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων αλλά και απλοί πολίτες να δώσουν το παρών και να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αλσυλλίου.

Για την οργάνωση της δράσης παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να είναι ντυμένοι κατάλληλα (παπούτσια, ρούχα με μακριά μανίκια και γάντια εργασίας χοντρά) και να έχουν μαζί τους, ότι διαθέτουν, από τα παρακάτω υλικά (τσουγκράνες, τσάπες, πιρούνες κ. λ. π.). Γάντια μιας χρήσεως και σακούλες θα μοιραστούν από τους διοργανωτές.

  Από το ΔΣ

 

Μοίρασε το άρθρο!