Θεσσαλονίκη: Τέλος οι 6 λωρίδες στον Περιφερειακό – Πότε ξεκινούν έργα για το FlyOver

Ανησυχία για τα έργα κατασκευής που θα γίνουν για το FlyOver και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει αφού θα κλείσει μία λωρίδα κίνησης σε κάθε ρεύμα 

Αναμφίβολα οι αλλαγές στην περιφερειακή οδό της πόλης έχουν προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες. Με την προοπτική της κατασκευής ενός νέου έργου που θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια, η οδός θα υποστεί σημαντικές αλλαγές. Η μείωση των λωρίδων από τρεις σε δύο θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ικανότητας της οδού να υποστηρίξει την ίδια κυκλοφορία.

Οι οδηγοί είδαν πρόσφατα τις… ταλαιπωρίες που έρχονται, καθώς οι προεργασίες του έργου ξεκίνησαν την περασμένη άνοιξη. Μάλιστα έχει δημιουργηθεί μια ομάδα για την ανάπτυξη λύσεων και το μετριασμό των επιπτώσεων του έργου.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η περιφερειακή οδός εξυπηρετούσε ήδη μεγάλους αριθμούς οχημάτων, και αυτοί αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.

Με βάση στοιχεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το 2010 η περιφερειακή οδός εξυπηρετούσε καθημερινά 150.000 οχήματα και στις δύο κατευθύνσεις και σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου το 2030 μπορεί και να φτάσει τα 220.000 οχήματα την ημέρα. Ο δρόμος είναι σχεδιασμένος για να εξυπηρετεί γύρω στα 5.000 αυτοκίνητα την ώρα. Με την κατασκευή του FlyOver η δυναμικότητα του περιφερειακού θα αυξηθεί στα 10.000 οχήματα την ώρα.

Πηγή newsauto.gr

Μοίρασε το άρθρο!