Θεσσαλονίκη: Με 16 παρατάξεις ο νέος δήμος – Πόσες έδρες παίρνουν

Μετά την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης από την 1η Σεπτεμβρίου θα αποτελείται από 16 συνολικά παρατάξεις, καθώς μόλις τρεις δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν έστω μία έδρα στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Οι έδρες των συνδυασμών, σύμφωνα με τον Κλεισθένη, προκύπτουν αποκλειστικά από την πρώτη Κυριακή, καθώς η απλή αναλογική έχει καταργήσει το μπόνους του νικητή των εκλογών. Σημειώνεται, πως ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης θα κριθεί από τις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, 2 Ιουνίου, ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Νίκο Ταχιάο. Τα νούμερα για τις έδρες, λοιπόν, καθαρίζονται ως εξής: Νίκος Ταχιάος με 11 έδρες, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Γιώργος Ορφανός και Κατερίνα Νοτοπούλου με 7 έδρες, Σπύρος Βούγιας και Παναγιώτης Ψωμιάδες με 3 έδρες, Σωτήρης Ζαριανόπουλος με 2 έδρες.

Από μία έδρα καταλαμβάνουν οι εξής επικεφαλής: Κυριζίδης Εφραίμ (Μάκης), Λεκάκης Πέτρος, Αηδονόπουλος Χαράλαμπος (Χάρης), Τρεμόπουλος Μιχαήλ, Γαζάκης Αντώνιος, Ρακκάς Γεώργιος, Κουριαννίδης Ιωάννης, Νασιούλας Ιωάννης, Μωυσίδης Βασίλειος.

Εκτός του δημοτικού συμβουλίου έμειναν οι Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Κούτρας Ιωάννης και Αναγνωσταράς Κωνσταντίνος.

Μοίρασε το άρθρο!