Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακό: Ποιες οι χειρότερες ώρες

Έντονο είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Οδό, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για το Flyover. Το πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων ξεκινάει συνήθως από το ύψος της Ευκαρπίας και συνεχίζεται μέχρι και το ύψος των Κωνσταντινουπολίτικων, στο ρεύμα προς ανατολικά, με τα οχήματα να κινούνται σημειωτόν ή με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Το πρωί, συμφόρηση στην κίνηση των οχημάτων παρατηρήθηκε στην οδό Λαγκαδά, στο ρεύμα προς κέντρο, από το ύψος των ΕΛΤΑ έως και μετά τα κοιμητήρια του Ζέιτενλικ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Δήμκα, Εκπρόσωπο εργαζομένων ΟΑΣΘ, εξήντα λεωφορεία που, αυτή τη στιγμή, δεν έχουν προσωπικό να τα οδηγήσει και 150 νέοι οδηγοί λεωφορείων θα βγουν προσεχώς στους δρόμους της πόλης, καθώς ετοιμάζεται η προκήρυξη για επιπλέον προσλήψεις με fast track διαδικασίες. Εκτιμάται ότι την πρώτη Ιανουαρίου του 2024, θα έχει δοθεί μία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Όπως τόνισε ο κ. Δήμκας, η κατάσταση στο κέντρο είναι βελτιωμένη τις πρωινές και έως και τις μεσημβρινές ώρες, λόγω της αστυνόμευσης σε Τσιμισκή και Βασιλίσσης Όλγας, ενώ ελεύθερες είναι και οι λεωφορειολωρίδες, το πρόβλημα, ωστόσο, εντείνεται μετά το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες διαμαρτύρονται για τα γεμάτα λεωφορεία. Πολλοί λένε ότι προτιμούν να πάνε στον προορισμό τους με το ηλεκτρικό πατίνι ή ακόμα και με τα πόδια, παρά να μπουν σε λεωφορείο.

Πηγή: ertnews.gr

Μοίρασε το άρθρο!