Θεσσαλονίκη: Αύριο αποφασίζεται αν θα μπει στο «κόκκκινο» – Προς μίνι lockdown;

Αύριο αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Λάρισα.

Προβληματισμός επικρατεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας, με την Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο να καταγράφει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων φτάνοντας τα 435, ενώ και η Λάρισα φάνηκε να κάνει «άλμα» με 183 μολύνσεις.

Την ίδια ώρα τα λύματα δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη κατά 18% αλλά και στην Λάρισα κατά 62%.

Τα δεδομένα αυτά μεταξύ άλλων τέθηκαν και στην σημερινή σύσκεψη της επιτροπής των επιδημιολόγων οι οποίοι πρότειναν την ένταξη της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η αυξητική τάση των κρουσμάτων είναι ίδια, αλλά η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο κόκκινο είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Αύριο αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Λάρισα. Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις από τα Βαλκάνια.

Μοίρασε το άρθρο!