Θα μας αρρωστήσουν όλους; – Θα μας φτωχύνουν κι άλλο;

Ανοιχτή συζήτηση-εκδήλωση με την πρωτοβουλία  της ΟΜ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ, για την επέλαση της ακρίβειας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πλατεία του Μελισσοχωρίου. Για την αγωνία που υπάρχει για την δημόσια υγεία, αναφέρθηκε αρχικά η βουλευτής της Β Περιφέριας, Δώρα Αυγέρη, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και ο πρώην υπουργός, και βουλευτής της Β Περιφέριας, Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την επέλαση της ακρίβειας. Την συζήτηση συντόνισε ο Γρηγόρης Εδιρνέλης, Αναπληρωτής Συντονιστής ΝΕ Β Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος και στο τέλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιο Μοσχόπουλο, για την βοήθεια που προσφέρθηκε, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου, Πασχάλης Χατζηευαγγέλου, και Χαράλαμπος Καλώνης.

Στην υποβάθμιση, απαξίωση και Διάλυση των υπηρεσιών Υγείας, αναφέρθηκε η Δώρα Αυγέρη, καθώς  τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχει στα περισσότερα νοσοκομεία. α καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία διαιωνίζουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί κυρίως στην επαρχία.
Η κατάσταση είναι αρκετά προβληματική με ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, με τους γιατρούς να προχωρούν σε εκκλήσεις για ενίσχυση, καθώς η κορύφωση του 4ου κύματος ενδέχεται να προκαλέσει περαιτέρω κατάρρευση του ΕΣΥ. Την ίδια ώρα, η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας χαρακτηρίζεται «τρομακτική». Υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, σε ράτζα, ενώ άλλοι χάνουν τη ζωή τους, περιμένοντας να αδειάσει κάποιο κρεβάτι.

Η κυβέρνηση αντί να στηρίξει, έδινε πακτωλό χρημάτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δημιουργώντας  μία εικονική πραγματικότητα καθώς η χώρα πλέον αναδεικνύεται πρωταθλήτρια σε θανάτους στην Ευρώπη σε όσους συμπολίτες μας πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ.

Ανεπαρκής και άβουλη, χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση της ΝΔ, να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει το μέγεθος της ακρίβειας στην ενέργεια. Πριν από δύο (2) μήνες ο κ. Μητσοτάκης, είχε δεσμευτεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για κάλυψη του 80% των αυξήσεων από την πολιτεία και μετά από συνεχόμενες τροποποιήσεις στο ύψος της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος, από τα εννιά (9) ευρώ αρχικά στα δεκαοκτώ (18) , φτάσαμε στην συνέχεια, και στα τριάντα εννέα (39) ευρώ. Ποσά που δεν μπορούν όμως να καλύψουν τον σχεδόν διπλασιασμό των λογαριασμών λόγω της ρήτρας χονδρεμπορικής, ακόμη και με το μέγιστο της επιδότησης, σε καταναλώσεις 600 kWh το μήνα. 

Επίσης οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν, με την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να αγγίζει, ως μέση τιμή, τα 1,8 ευρώ το λίτρο, ενώ σε κάποια νησιά έχει υπερβεί ακόμη και τα δύο ευρώ.Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι οι τόσο υψηλές τιμές στα καύσιμα δεν δικαιολογούνται με βάση μόνο την πορεία των διεθνών τιμών.

Πέρα όμως από την ενέργεια, το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά, δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, κάτι που ανησυχεί αλλά και τρομάζει τους καταναλωτές, που βλέπουν μπροστά τους έναν δύσκολο χειμώνα, με τους εργαζόμενους και όχι μόνο, να αισθάνονται πλέον, πόσο δυσβάσταχτη είναι η μηνιαία επιβάρυνση από τις ανατιμήσεις.

Η ακρίβεια αρχίζει να δείχνει τα «δόντια» της και οι φόβοι εντείνονται στους κόλπους των καταναλωτών. Μάλιστα, όσο πλησιάζει η περίοδος των εορτών τόσο περισσότερο αυξάνεται η ανησυχία ότι η ακρίβεια θα δείξει για τα καλά τα δόντια της.

Μοίρασε το άρθρο!