Η Ρωσία ετοιμάζει εμβόλιο σε σπρέι – Θα λαμβάνεται από τη μύτη

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού που αναπτύσσει το επιστημονικό και ερευνητικό Ινστιτούτο γρίπης Α. Σμαρόντιντσεφ στην Αγία Πετρούπολη έδειξε κατά την διάρκεια των κλινικών δοκιμών της πρώτης και δεύτερης φάσης ότι είναι ασφαλές και δημιουργεί αντισώματα.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε στο πρακτορείο TASS το εν λόγω Ινστιτούτο, το οποίο, επισημαίνει ότι το εμβόλιο αναπτύσσεται με βάση τον ιό της γρίπης, ότι συνεχίζονται οι μελέτες για τις διάφορες προστατευτικές ιδιότητες του εμβολίου αυτού σε διάφορα ζώα, και πως το εμβόλιο αυτό θα χρησιμοποιείται με την μορφή σταγόνων και σπρέι που θα λαμβάνεται από την μύτη.

Το Ινστιτούτο αναφέρει ότι στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ ολόκληρος ο κύκλος των κλινικών δοκιμών του εμβολίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο 2021.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου θα παράγει 33 εκατ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

 Η Ρωσία παρήγαγε ήδη 6,5 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V και κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου θα παράγει 33 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, κατά τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους στις περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα σταλούν περίπου 16,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου. Συγκεκριμένα έως τα τέλη Ιανουαρίου 2,1 εκατ. δόσεις , τον Φεβρουάριο 5,7 εκατ. δόσεις και 9 εκατ. δόσεις τον Μάρτιο.

 Ο Μαντούροφ επισήμανε ότι από τον Φεβρουάριο θα αρχίσει η παραγωγή του δεύτερου ρωσικού εμβολίου EpiVacCorona του ινστιτούτου Vector.

Ο Ρώσος υπουργός επισήμανε ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες σε εμβόλια, έχουν ενταχθεί στην παραγωγή τους διάφορες ρωσικές φαρμακευτικές εταιρείες και έχει αγορασθεί ο απαιτούμενος βιομηχανικός εξοπλισμός και από ξένες εταιρείες, ο οποίος είναι έτοιμος να λειτουργήσει.

Μοίρασε το άρθρο!