Η πλατεία Αριστοτέλους ως σκυλάδικο με Χριστουγεννιάτικο πνεύμα

 

Αφήστε τη Βιέννη, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη να παίζουν βαλς. Εμείς απευθυνόμαστε πια σε άλλα κοινά…Δικό σας!. 

Είναι μάλλον πολύ μακρινές οι μέρες εκείνες που ο σημερινός δήμαρχος διετέλεσε από τον Αύγουστο του 2011 ως τον Δεκέμβριο του 2014  πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Μιας χρυσής εποχής για την ΚΟΘ που ανέβασε ψηλά τον πήχη της μουσικής κουλτούρας της πόλης.

Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και έτσι απόψε στην πλατεία Αριστοτέλους η Θεσσαλονίκη έζησε μια προ-Χριστουγεννιάτικη βραδιά που δύσκολα θα ξεχάσει. Ο Πέτρος Ιακωβίδης, αοιδός συγκεκριμένου ρεπερτορίου που τυχαίνει και τραγουδά αυτή την εποχή σε μπουζουκοπίστα της πόλης ανέλαβε να δημιουργήσει το soundtrack του ανάμματος του δέντρου. 

Γιατί όντως μετά από δυο χρόνια εγκλεισμού ο ιδανικός τρόπος για να νιώσεις Χριστούγεννα στα μάτια της διοίκησης του δήμου είναι η ατμόσφαιρα σκυλάδικου. Η μετατροπή της μεγαλύτερης ιστορικής πλατείας της πόλης σε σκυλάδικο, η μεγαλύτερη ξεπέτα στην ιστορία των γιορτών της πόλης θα μείνει στην Ιστορία. Τον βάρδο εκλήθη να παρουσιάσει ο Τάσος Σοφρωνίου, κριτής του GNTM για να πασπαλιστεί με λίγη ακόμα ποιότητα η βραδιά.

Τα πλήθη χόρτασαν θέαμα ομολογουμένως. Έλειψαν τα πανέρια με τα λουλούδια μόνο. Με Χριστουγεννιάτικο πνεύμα δεν είχε σχέση όλο αυτό. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Έτσι και αλλιώς η πόλη γλυστρά στην ανυποληψία κάθε μέρα, τον πολιτισμό θα σώσουμε; Αφήστε τη Βιέννη, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη να παίζουν βαλς. Εμείς απευθυνόμαστε πια σε άλλα κοινά…Δικό σας!. 

πηγή: parallaximag.gr

Μοίρασε το άρθρο!