Η Ευρώπη στο κόκκινο – Ο χάρτης με τα μέτρα κάθε χώρας για τον κορονοϊό

Ο χάρτης της FRONTEX με τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς σε 32 χώρες για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας

Την εικόνα μιας Ευρώπης σε αναστολή λειτουργίας σκιαγραφεί ο χάρτης που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή – Ακτοφυλακή (FRONTEX) με τα μέτρα, τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που έχουν επιβάλλει τα κράτη για την αποτροπή διασποράς της πανδημίας του COVID-19

map_covid-19.prop_750x.373ca3c119.png

Από την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται κανείς πως κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, αυτό του λουκέτου και της απαγόρευσης. Ακολουθεί το κίτρινο, που αποτυπώνει τις λειτουργίες στις οποίες έχουν τεθεί περιορισμοί, ενώ απουσιάζει παντελώς το πράσινο για αυτές που επιτρέπονται χωρίς περιορισμούς.

Όπως προκύπτει, στο σύνολο των χωρών είναι κλειστά τα σχολεία (σ.σ. δεν αναφέρεται η εξαίρεση των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Σουηδία που παραμένουν ανοιχτά). Επίσης, παντού απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις (σ.σ. ο χάρτης εξαιρεί το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ωστόσο έλαβε απόφαση πριν από λίγες μέρες).

Σε ότι αφορά τις άλλες κατηγορίες, παρατηρούνται διαφορές ανάμεσα στα κράτη. Σε επτά χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έχουν κλείσει τα καταστήματα, σε άλλες έντεκα έκλεισαν τα αεροδρόμια, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα έχουν τεθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Εννέα χώρες έχουν κοκκινίσει τις πέντε από τις έξι κατηγορίες, διατηρώντας στο κίτρινο μόνο τους περιορισμούς στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, παρουσιάζεται με κίτρινο χρώμα (περιορισμοί) μόνο οι κατηγορίες των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συνδέσεων

Μοίρασε το άρθρο!