Η δότρια είχε κορονοϊό, έκανε μεταμόσχευση πνευμόνων και πέθανε

Η ιατρική κοινότητα θεωρεί τη μεταμόσχευση δώρο ζωής. Όμως σε αυτή την περίπτωση στο Μίσιγκαν κάτι τέτοιο δεν συνέβη εξαιτίας του κορονοϊού. Γυναίκα που έκανε μεταμόσχευση πνευμόνων έχασε τη ζωή της καθώς τα μεταμοσχευθέντα όργανα προήλθαν από θύμα τροχαίου που νοσούσε με COVID-19!

 Αξιωματούχοι της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν θεωρούν ότι αυτή είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη υπόθεση στην Αμερική όπου ο ιός μεταδίδεται από όργανα που μεταμοσχεύονται, μεταξύ 20.000 μεταμοσχεύσεων που έγιναν το 2020. Κορονοϊό κόλλησε και ο χειρουργός που έπιασε τους μολυσμένους πνεύμονες, αλλά στη συνέχεια ανάρρωσε.
 

«Δεν θα είχαμε χρησιμοποιήσει τους πνεύμονες αν ξέραμε ότι ήταν θετικοί σε COVID-19» είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας μεταμόσχευσης Daniel Kaul.

Τρεις μέρες μετά την επέμβαση η λήπτρια εμφάνισε πυρετό. Η πίεσή της έπεσε και δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Οι εξετάσεις έδειξαν μόλυνση στους πνεύμονες. Η κατάστασή της χειροτέρευσε, εμφάνισε σηπτικό σοκ και καρδιολογικά προβλήματα. Το δείγμα από τους πνεύμονες βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Μοίρασε το άρθρο!