Η δίκη των πρωθυπουργών

dikh-prothipourgwn

Στην Γκρετάλια, μια μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής, τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα διαδέχονται το ένα το άλλο στην εξουσία. Οι πολιτικές τους, επί δεκαετίες, στηρίζονται στο ρουσφέτι και στην πελατειακή σχέση με τους ψηφοφόρους τους. Οι παροχές και οι αλόγιστες σπατάλες οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Η στρατηγική των κομμάτων βασίζεται στη λαϊκή λήθη, στην αφέλεια και στην ευπιστία των πολιτών. Ο λαός ξεχνά κάθε δυστυχία που πέρασε και επικεντρώνεται στη δυστυχία που βιώνει. Αναθαρρεί με κάθε καινούρια υπόσχεση και την κάνει προσδοκία για τη βελτίωση της ζωής του. Με τις ίδιες πρακτικές και υποσχέσεις για σαρωτικές αλλαγές παραπλανήθηκαν οι πολίτες από ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς. Οι πολιτικοί, όμως, παραμένουν πάντα οι ίδιοι: σοδομιστές του λαού.

Στην Γκρετάλια έχουν επιβληθεί μνημόνια από τους δανειστές και το ΔΝΤ. Ο λαός οδηγείται σε απόγνωση από τα ασφυκτικά μέτρα λιτότητας. Ένας σύλλογος πολιτών κατά της κρατικής αυθαιρεσίας, με το όνομα ΝΕΜΕΣΙΣ, μηνύει όλους τους πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς Οικονομικών, ως υπεύθυνους των αποφάσεων για τη φτωχοποίηση της χώρας.

Οι υπεύθυνοι παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον Ειδικού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου αναμοχλεύονται πάθη και επινοούνται πειστικά επιχειρήματα από όλες τις πλευρές. Το εθνικό παρασκήνιο της διαφθοράς, ο ξένος παράγων, τα εξουσιαστικά κέντρα λήψης αποφάσεων, παίζουν το ρόλο τους και επιδιώκουν να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Ποιοι είναι και πόσο τις καθορίζουν; Επιτυγχάνουν; Ποια είναι η ετυμηγορία του Ορκωτού Δικαστηρίου;

 

Η δίκη των πρωθυπουργών
Φιλοκτήτης Διακομανώλης
Ιωλκός
256 σελ.
ISBN 978-960-426-903-7
Τιμή: €9,43

Μοίρασε το άρθρο!