Η αποθέωση του ολοκληρωτισμού Οι Βορειοκορεάτες αλλαλάζουν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αυτο…στέφεται πρόεδρος

 

Οι Βορειοκορεάτες αλλαλάζουν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αυτο...στέφεται πρόεδρος

11/05/2016

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εδώ και 36 χρόνια, συνεδρίου του Κόμματος των Εργατών, ο Κιμ Γιονγκ Ουν γνώρισε κυριολεκτικά την αποθέωση καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε ρυθμικά το όνομά του, ενώ χειροκροτούσε συνεχώς περιμένοντας το πρόσταγμα του ηγέτη για να σταματήσει.

Η εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος, με χιλιάδες Κορεάτες, σε απόλυτη συμμετρία, να τον αποθεώνουν είχε κάτι από την αίγλη άλλων εποχών.

Χθες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν κέρδισε έναν ακόμη τίτλο καθώς χρήστικε πρόεδρος του Κόμματος των Εργατών της Κορέας, του μοναδικού άλλωστε κόμματος της χώρας.

Στη διάρκεια των τετραήμερων εργασιών αποσαφηνίστηκε ότι η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει την ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου της, παρά την εφαρμογή εναντίον της του νέου πακέτου των σκληρών κυρώσεων του ΟΗΕ, ενώ τονίστηκε ότι η χρήση των πυρηνικών όπλων θα γίνει μόνο στην περίπτωση που δεχτεί απειλή κατά της εθνικής της ασφάλειας.

Παράλληλα, ο Κιμ ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης πενταετούς προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας της Βόρειας Κορέας, μαζί με την ταυτόχρονη ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου (Byongjin).

πηγή ΕΘΝΟΣ

Μοίρασε το άρθρο!