Η Αλγερία στον θρόνο της Αφρικής, 29 χρόνια μετά

Με το 1-0 επί της Σενεγάλης στον τελικό, η Αλγερία κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής για πρώτη φορά μετά το 1990

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη από το (μακρινό) 1990 κατέκτησε η Αλγερία, η οποία νίκησε 1-0 την Σενεγάλη, στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο «International Stadium» του Καΐρου, στην Αίγυπτο.

Το «χρυσό» γκολ της Αλγερίας

Η Αλγερία «πάτησε» στο γρήγορο γκολ, κλείστηκε στην άμυνά της, χρησιμοποίησε υπέρ του δέοντος το σκληρό παιχνίδι (ο Καμερουνέζος διαιτητής Νεάντ Αλιούμ θα μπορούσε να αποβάλει παίκτη ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο) και δεν άφησε διαδρόμους στην ομάδα του Αλιού Σισέ.

Η Σενεγάλη πίεσε για την ισοφάριση, είχε τις καλύτερες ευκαιρίες και ένα πέναλτι που της δόθηκε και της αφαιρέθηκε (ορθά) μέσω VAR, οι «Αλεπούδες της Ερήμου» άντεξαν μέχρι το τέλος και κατέκτησαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Με την όρεξη… εις διπλούν έμεινε ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Πάπε Αμπού Σισέ, αφού υπήρξαν πληροφορίες που τον ήθελαν βασικό αντί του τιμωρημένου Καλιντού Κουλιμπαλί, ενώ δεν κατέκτησε και το πολυπόθητο τρόπαιο, έστω και ως μέλος της αποστολής της Σενεγάλης.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Γκομίς, Γκασαμά, Σανέ, Κουγιατέ, Σαμπαλί, Σαϊβέ (75’ Ντιανιέ), Ντιαγιέ (59’ Ντιατά), Γκεγιέ, Σαρ, Νιάνγκ (85’ Μπαλντέ), Μανέ.

ΑΛΓΕΡΙΑ: Μπολί, Ζεφάν, Μαντί, Μπενλαμρί, Μπενσεμπαϊνί, Φεγκουλί (85’ Ταράτ), Γκεντιούρα, Μπενασέρ, Μαχρέζ, Μπουνετζά (89’ Σλιμανί), Μπελαϊλί (84’ Μπραχίμι).


 

Μοίρασε το άρθρο!