«Εφιαλτική» πρόβλεψη για την ανθρωπότητα – Τι θα συμβεί μετά τον κορονοϊό

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου και αρμόδιος σε ζητήματα διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, Αντρέι Κρουτσκίχ, προέβη σε εκτιμήσεις για μετά το πέρας της πανδημίας.

O ίδιος έκανε μία σοκαριστική πρόβλεψη σχετικά με το τι θα συμβεί όταν η ανθρωπότητα βγεί από την πανδημία του Covid-19.

Ποιος είναι λοιπόν ο τομέας που θα επηρεαστεί άμεσα από τον νέο κορονοϊό;

Η ανθρωπότητα θα βγει από την πανδημία πιο εξαρτημένη από τις ψηφιακές τεχνολογίες και το διαδίκτυο, δήλωσε σήμερα ο ίδιος.

«Όλες οι χώρες και η ανθρωπότητα θα βγουν από την πανδημία του κορονοϊού πολύ πιο εξαρτημένες από τις ψηφιακές τεχνολογίες και αντίστοιχα από το ίντερνετ. Αυτό μάλιστα που επίκειται ως καθήκον μας, είναι να κάνουμε το ίντερνετ πιο αποτελεσματικό και λιγότερο τρωτό», δήλωσε ο Κρουτσκίχ κατά την διάρκεια on-line συζήτησης με θέμα «Η πληροφοριακή ασφάλεια και η διαδικασία ψηφιοποίησης, μεταξύ ανάπτυξης και ενδοιασμών» που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα της λέσχης Valdai.

Ο Κρουτσκίχ υπογράμμισε ότι το ίντερνετ δεν πρέπει να είναι ένα «ιδιωτικό παιχνίδι», ούτε ιδιοκτησία κάποιας χώρας ή ομάδας χωρών, αλλά πρέπει πραγματικά να ανήκει στην παγκόσμια κοινότητα.

«Το ίντερνετ πρέπει να είναι πραγματικά διεθνοποιημένο και αντίστοιχα να βρίσκεται υπό διεθνή έλεγχο με αντικειμενικά κριτήρια, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος και να οργανωθεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται για να αντιμετωπισθούν παγκόσμιες απειλές στο μέλλον» πρόσθεσε ο Κρουτσκίχ.

Δυσοίωνη πρόβλεψη για την παγκόσμια οικονομία – Έρχονται «μαύρες μέρες»

Τη μεγαλύτερη συρρίκνωσή της από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης της δεκαετίας του 1930 θα αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, όπως προέβλεψε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Σε ομιλία της η Γκεοργκίεβα τόνισε ότι πλέον το ΔΝΤ εκτιμά ότι τα περισσότερα κράτη-μέλη του θα βρεθούν αντιμέτωπα με ύφεση, με τις χώρες χαμηλού εισοδήματος σε Αφρική, Λ. Αμερική και Ασία να είναι αντιμέτωπες με πολύ μεγάλους κινδύνους.

«Μόλις πριν από τρεις μήνες αναμενόταν θετική αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος σε πάνω από 160 από τις χώρες μέλη μας το 2020. Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει αντιστραφεί: τώρα εκτιμάμε ότι πάνω από 170 χώρες θα παρουσιάσουν αρνητική κατά κεφαλήν αύξηση εσόδων φέτος. Η ζοφερή προοπτική ισχύει τόσο για τις προηγμένες όσο και για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Αυτή η κρίση δεν γνωρίζει όρια, όλοι πλήττονται το ίδιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα περισσότερες από 90 χώρες έχουν ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από την πανδημία, με τη διοίκηση του Ταμείου να προχωρά σε αύξηση του «Ειδικού Ταμείου Εκτάκτων Αναγκών», ενώ ζητά από τα πιο πλούσια κράτη-μέλη του να αυξήσουν τις εισφορές τους και να προσφέρουν το ποσό των 1,4 δισ. δολαρίων ως δωρεές προκειμένου να στηριχθούν οι πιο φτωχές χώρες.

Μοίρασε το άρθρο!