Εστιατόρια στα πιο απίθανα μέρη

 

Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη λέει η  λαϊκή παροιμία, στην προκειμένη περίπτωση, όμως εκείνο που θα σας ανοίξει την όρεξη είναι το μοναδικό μέρος,  στο οποίο βρίσκονται τα εστιατόρια που θα δείτε. Μέρη που μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό  σας επιλέγοντας  βουνό, θάλασσα ή… αέρα.

Πώς θα σας φαινόταν αν σας πρότεινε κάποιος να γευματίσετε πάνω σε ένα δέντρο, μέσα σε μια σπηλιά, σε ένα παλιό αεροπλάνο ή ακόμη και στην άκρη του γκρεμού;

Στην προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε  καθόλου για τις συνθήκες που θα απολαύσετε το φαγητό σας καθώς πρόκειται για εστιατόρια που έχουν φτιαχτεί με μοναδικό γούστο.

Κάτω από το νερό

ithaa-underwater-restaurant

Για τους λάτρεις της θάλασσας η επιλογή ονομάζεται Ithaa Undersea Restaurant και βρίσκεται στις εξωτικές Μαλδίβες. Εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει το γεύμα του 20 μέτρα κάτω από το νερό. Η 180 μοιρών οροφή του δίνει τη δυνατότητα να  απολαμβάνετε ενώ τρώτε το απέραντο γαλάζιο με τα σπάνια είδη ψαριών που περνούν από πάνω σας.

Πάνω στο δέντρο

kiri-DinnigPod

Αν προτιμάτε να περνάτε τις ημέρες των διακοπών σας σε εξωτικά μέρη τότε υπάρχει και δεύτερη επιλογή για εστιατόριο με θέα που κόβει την ανάσα. Το The Dining Pod Koh Kood βρίσκεται στην Ταϊλάνδη πάνω σε ένα δέντρο που έχει «προσαρμοσθεί» προκειμένου να τοποθετηθούν  το τραπέζι και οι καρέκλες. Τα τυρκουάζ νερά που θα αντικρίζεται όση ώρα απολαμβάνετε το φαγητό σας συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό.

Μέσα στους πάγους

800px-LumiLinna_SnowCastle

Αν αποφασίσετε να κάνετε διακοπές τον χειμώνα και η… όρεξη σας τραβά κάτι παγωμένο τότε η λύση είναι μια. Το LumiLinna Snowcastle Restaurant στην Ισλανδία σας περιμένει να το επισκεφτείτε και να γευτείτε το μενού της προτίμησης σας σε ένα σκηνικό που θυμίζει εποχή των παγετώνων.  Το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο διατηρώντας την θερμοκρασία στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Πάνω στο βράχο

the rock

Τα θεμέλια του συγκεκριμένου εστιατορίου βρίσκονται πάνω στο σπίτι ενός ψαρά. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα για το εστιατόριο The Rock το οποίο κατέληξε  να βρίσκεται στη λίστα με τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να απολαύσει κανείς το ψάρι του. Το συγκεκριμένο εστιατόριο βρίσκεται στην Ζανζιβάρη και το μοναδικό μειονέκτημα του είναι ότι την περίοδο της παλίρροιας η προσέγγιση γίνεται μόνο με καραβάκι.

Μέσα στη σπηλιά

italy 2

Κοντινός προορισμός και μαγευτικό τοπίο. Στη Νότια Ιταλία σε μια σπηλιά βρίσκεται το εστιατόριο Grotta Palazzese όπου μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές ιταλικές γεύσεις. Το τοπίο εξαιρετικό με την θάλασσα να βρίσκεται σχεδόν στα πόδια σας. Το Grotta Palazzese σερβίρει τα γεύματά του από τα τέλη του 18ου αιώνα.

 

Μοίρασε το άρθρο!