ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ–ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

αρχείο λήψης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΗ – 7.00 Μ.Μ.

ΣΤΙΒΟΣ (ΠΛΑΤΕΙΑ)

Τιμούμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης, όλους όσους αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά μας και την κοινωνική   πρόοδο,  ενάντια  στο   απάνθρωπο  σύστημα  της  μισθωτής  σκλαβιάς,  ενάντια  στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι σήμερα πιο επίκαιρα παρά ποτέ:

– Οι ιμπεριαλιστές με τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς τους, δε διστάζουν να οδηγήσουν σε πιο γενικευμένες  συρράξεις, για  να  υπερασπισθούν  ο  καθένας  τα   συμφέροντά του, λεηλατώντας  και ισοπεδώνοντας χώρες και λαούς.

-Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε πλήρη σύμπνοια με τις επιδιώξεις ΕΕ-ΔΝΤ και κεφαλαίου, δεν αφήνει τίποτε όρθιο από τις κατακτήσεις μας, διαλύει το λαϊκό εισόδημα.

Με την ανεργία να θερίζει, με τη φτώχεια και την ανέχεια να ξαπλώνονται και το σύστημα να δείχνει το αποκρουστικό του πρόσωπο, δεν έχουμε άλλο δρόμο να επιλέξουμε.

Πρέπει όχι μόνο να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, αλλά και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.

Παλεύουμε ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, ενάντια στο αιματοκύλισμα των λαών. Να κλείσει η Σούδα, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε  λύσεις  στα  προβλήματα  των  μικρομεσαίων  αγροτών  και  κτηνοτρόφων.  ΟΧΙ  στην υπερφορολόγηση, ΟΧΙ στη ληστεία των Τραπεζών.

Γνωρίζουμε την αξία της εργατο-αγροτικής συμμαχίας, της κοινής δράσης όλων των λαϊκών στρωμάτων , που είναι  η  μόνη  δύναμη  που  μπορεί  να  βάλει  φρένο στις αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά  και να  δώσει προοπτική στους αγώνες μας για κοινωνία χωρίς φτώχεια και εξαθλίωση, χωρίς εκμετάλλευση.

 ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ, ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ü  ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

ü  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ü  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ

              Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ

Άγαλμα Βενιζέλου, 10.00  π.μ.

Μοίρασε το άρθρο!