Επίσημα με κόσμο στις εξέδρες το Euro 2021 τουλάχιστον σε 8 πόλεις

Αγία Πετρούπολη, Βουδαπέστη, Μπακού, Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Γλασκώβη και Λονδίνο ετοιμάζονται για να φιλοξενήσουν φιλάθλους στις εξέδρες του Euro.

Οριστικά με φιλάθλους στις εξέδρες σε τουλάχιστον 8 από τις 12 διοργανώτριες πόλεις θα πραγματοποιηθεί το Euro 2021 όπως ανακοίνωσε η UEFA. Οι υγειονομικές αρχές άναψαν πράσινο φως και η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για να πραγματοποιηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά μεταφέρθηκε λόγω κορονοϊόύ για το 2021, θα διεξαχθεί παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.

Το Μπακού επιβεβαίωσε επίσης ότι θα έχει πληρότητα 50% στις εξέδρες αν και για να επιτραπεί η είσοδος στο Αζερμπαϊτζάν θα απαιτείται πρόσφατο αρνητικό τεστ για Covid-19, ενώ το Άμστερνταμ, το Βουκουρέστι, η Κοπεγχάγη και η Γλασκώβη έδωσαν εγγυήσεις για πληρότητα στις εξέδρες από 25% ως 33%, το οποίο μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Παράλληλα, το Λονδίνο επί του παρόντος επιτρέπει πληρότητα 25% για τα τρία παιχνίδια των ομίλων και για το ένα της φάσης των 16, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες πως το ποσοστό θα αυξηθεί για τους ημιτελικούς και τον τελικό του τουρνουά.

Οι φίλαθλοι που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες του Euro 2021 θα πρέπει να σεβαστούν τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε κάθε χώρα για ταξιδιώτες από το εξωτερικό (εμβολιασμός, αρνητικό πρόσφατο τεστ Covid-19, καραντίνα), ενώ η UEFA δεσμεύτηκε πως σε κάθε αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα αποστέλλει έναν αναλυτικό οδηγό που θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες που θα αφορούν την ασφαλή παρακολούθηση κάθε αγώνα.

Μοίρασε το άρθρο!