Ενημερωτική εκδήλωση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησε ο Δήμος Ωραιοκάστρου

Ενημερωτική εκδήλωση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το πρόγραμμα «Κλεισθένης» (νόμος 4555/2018) πραγματοποίησε ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης με ομιλητές τον Δημήτρη Ζακαλκά, π.Δήμαρχος Αξιού, νομικός με διδακτορικό στο Δημόσιο Δίκαιο και τον  Γιάννη Καραγιάννη, Δήμαρχος Λαγκαδά, Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ νομικός με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Ωραιοκάστρου Λάκης Σημαιοφορίδης. Οι ομιλητές σταθήκανε κυρίως για το ποια είναι η σημασία των αλλαγών στην καθημερινότητα των δημοτών, για το εκλογικό σύστημα που θα ψηφίσουμε, και σε τι διαφοροποιείται σε σύγκριση με τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα. Ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης στάθηκε στο γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει ανατροπή του υφιστάμενου πλαισίου με την συνεργασία της αυτοδιοίκησης, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ώστε να επιτρέπει στους πολίτες μια δημιουργική δύναμη για τα κοινά, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσφέρει μια διαχειριστική λογική και κάκιστες υπηρεσίες στους πολίτες. Όλα θα δοκιμαστούν στην πράξη, τόνισε τελειώνοντας την τοποθέτησή του. Ο Γρηγόρης Ερδινέλης τάχθηκε σαφώς υπέρ του εκλογικού νόμου, τονίζοντας τα θετικά που κατά την γνώμη του υπάρχουν.

 Η συζήτηση που ακολούθησε, και ακούστηκαν απόψεις και υπέρ και κατά του εκλογικού νόμου,επικεντρώθηκε κυρίως στο κατά πόσο ο νέος νόμος θα επηρεάσει τη λειτουργία και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, αν η απλή αναλογική θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους δήμους, αφού μπορεί ο συνδυασμός ο οποίος παίρνει την πλειοψηφία των ψήφων, να διασφαλίζει λιγότερες έδρες από το μισό συν ένα και οι υπόλοιποι συνδυασμοί να έχουν την πλειοψηφία, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος ή περιφερειάρχης που έχουν εκλεγεί, να μην μπορούν να διοικήσουν, καθώς και κατά πόσο ο νέος νόμος θα εξασφαλίσει την αποτελεσματικότητα που είναι αναγκαία για θέματα καθημερινότητας και υποθέσεων που συνδέονται με την ζωή των δημοτών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, οι Αντιδήμαρχοι Π.Αταμιάν, Η.Ζιακούλης και Π.Κοίτσίδης, η πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. Ρ.Αντωνιάδου, ο πρόεδρος της Αβάθμιας εκπαίδευσης Β.Χατζηαντωνίου, η Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ω. και Ββάμιας Χ.Βαμβάκη Λιμπατέ, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Γ.Ερδινέλης, ο π.Δήμαρχος Καλλιθέας Χ.Τερζής, ο π.πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θ Καρύδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Σ.Μπάτος, οι τοπικοί σύμβουλοι Ωραιοκάστρου Ν.Δελή και Σ.Ίννου, και οι τοπικοί πρόεδροι, Τ.Χατζηαντωνίου, Σ.Γκάτσης, Τ.Τερζής και Ν.Γιαλαίτζόγλου.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην του κ.Ερδινέλη, οι οποίοι για μια ακόμα φορά έδωσαν βροντερό απών από μία εκδήλωση του Δήμου, και μάλιστα που αφορούσε την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και υποψηφίων δημάρχων που φυσικά αυτούς θα τους δούμε την προηγούμενη των εκλογών, όταν θα εμφανιστούν σαν σωτήρες μας.

 

 

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο!