Εκνευρισμός Τσιόδρα για την κριτική

Για κύκλους που προσπαθούν να τονίσουν τις επιστημονικές αβεβαιότητες και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, έκανε λόγο, σε ύφος που πρόδιδε μεγάλη ενόχληση από την κριτική που δέχεται τις τελευταίες μέρες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου στη χώρα μας.

«Θέλω να βλέπω το πεδίο της πανδημίας ως μια μεγάλη νίκη, ως μια νίκη για να πάμε μπροστά. Μια ευκαιρία να πάμε μπροστά υιοθετώντας επιστημονικές τοποθετήσεις. Δεν πρέπει να μετατρέπεται αυτή η ευκαιρία σε ευκαιρία για αντιπαράθεση. Είμαστε σε καλό σημείο χάρη στην θυσία και την υπευθυνότητα όλων μας και όλων σας είμαστε όλοι μαζί. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες και την αγωνία για το οικονομικό μέλλον. Η δική μας αγωνία ως Επιτροπή είναι να έχουμε επάρκεια στα επιστημονικά ζητήματα, ώστε να τοποθετούμαστε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια στα αιτήματα της πολιτείας. Όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί ευκαιρία για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας. Όλα θα γίνονται με διαφάνεια και κανόνες εποπτείας», εξήγησε κατά την τοποθέτησή του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Και συνέχισε σε έντονο ύφος: «Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες. Δεν τις ξέρουμε δηλαδή εμείς; Και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω, προς τον κόσμο. Να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα. Εκφράζουν αγωνία. Γιατί εμείς δεν έχουμε αγωνία; Πιστέψτε με, αντίθετα με την επιθυμία μας, είναι πιστός σύντροφος όλων μας στην κοινή προσπάθεια. Ελπίζω πως δεν είναι στην πρόθεση όσων τα χρησιμοποιούν να λειτουργήσουν με διαλυτικό σκοπό. Να κλονίσουν την προσέγγιση και την στρατηγική μας. Δε νομίζω πως θα μπορούσα να το πω πιο καθαρά. Είμαστε συμμέτοχοι σε μια κοινή προσπάθεια για την οποία από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ».

 Σημειώνεται ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας δέχτηκε κριτική από διάφορες κατευθύνσεις και παρατηρήσεις που έθεταν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις παλινωδίες στη χρήση της μάσκας, τις αντιφάσεις και τις αυτοαναιρούμενες ανακοινώσεις για τα τεστ αλλά και την επιλογή για το άνοιγμα των σχολείων, παρά τις ενστάσεις άλλων μελών της Επιτροπής.

Μοίρασε το άρθρο!