Εδώ θα απολαύσετε το καλύτερο φαγητό μετά την επίσκεψη σας στη ΔΕΘ

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ο μεγαλύτερος θεσμός της πόλης κάθε Σεπτέμβριο και συγκεντρώνει εκθέτες και επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη, από την περιφέρεια και από το εξωτερικό. Όταν η βόλτα στους χώρους της Δ.Ε.Θ. τελειώσει, αρχίζει η βόλτα στην πόλη και εμείς σας έχουμε μερικές από τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό είτε προτιμήσετε μια ξεκούραστη περιήγηση, είτε θελήσετε να το συνδυάσετε με επαγγελματική συνάντηση.

Ζύθος ΝΤΟ-ΡΕ

Στρατηγού Τσιρογιάννη 7

All time classic επιλογή, με κουζίνα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και από τα καλύτερα στέκια καλλιτεχνών και όσων ενδιαφέρονται για την τέχνη. Βρίσκεται απέναντι από το Λευκό Πύργο, όπου το προτιμούν παραδοσιακά οι ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε., που βρίσκεται δίπλα, αλλά και στα Λαδάδικα, που αποτελεί ιδανικό μέρος για διάλειμμα από τη δουλειά ή οικογενειακό-φιλικό τραπέζι.

Ο ΖΥΘΟΣ ΝΤΟ-ΡΕ ξεχωρίζει πάντα για το πλούσιο μενού του, στο οποίο οι ελληνικές γεύσεις συναντούν και άλλες νόστιμες ιδέες από όλη τη Μεσόγειο. Εκτός από το βασικό μενού, προτείνει και πιάτα ημέρας, με γεύσεις προσαρμοσμένες στα υλικά της κάθε εποχής.

Μούργα

Χριστοπούλου 12

Σε μια απόμερη γειτονιά πίσω από την Αχεροποίητο θα συναντήσεις ένα παρεΐστικο στέκι με τα πιο νόστιμα θαλασσινά, την Μούργα. Το «αναρχοαυτόνομο» στύλ του, το παλιακό μωσαϊκό στο δάπεδο και οι τοίχοι βαμμένοι σε παστέλ διακριτικά χρώματα δημιουργούν μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Την προσοχή σου θα τραβήξουν οι έξοχες φωτογραφίες στους τοίχους, πάνω σε καμβά του Νίκου Βαβδινούδη και η επιγραφή: «εδώ μας νοιάζει πάνω απ΄ όλα η γεύση».

Το μενού αλλάζει σχεδόν κάθε μέρα και κάθε εποχή, ανάλογα με τα φρέσκα προϊόντα που βρίσκουν στις βιολογικές λαϊκές αγορές ή ανάλογα με τα θαλασσινά που τους προμηθεύουν οι ψαράδες τους. Τα προϊόντα διαλέγονται προσεκτικά από κάθε σημείο της Ελλάδας. Όσο για την winelist, αυτή αφορά αποκλειστικά ελληνικούς αμπελώνες, με έμφαση στα βιολογικά κτήματα.

Koru

Ολύμπου 15

Κάθε εγχείρημα γνωρίζει επιτυχία όταν περιβάλλεται από αγάπη, μεράκι και όρεξη για δημιουργία. Πόσο μάλλον όταν αυτό σχετίζεται με το φαγητό που χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνογνωσία και αφοσίωση. Κάπως έτσι «γεννήθηκε» η ιδέα για το KORU inspired Cuisine, όπου άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και προσφέρει μία συνολική έξοδο που ξεκινά από τις γεύσεις και τη μουσική και καταλήγει σε μία αξέχαστη εμπειρία.

Κύριο χαρακτηριστικό στο Koru είναι η φιλοσοφία του «food sharing», δηλαδή κάθε γεύση να αποτελεί μία κοινή εμπειρία για την παρέα. Ο συνδυασμός τών πρώτων υλών με μία πιο δημιουργική ματιά θα ανασύρει μνήμες από την παιδική σας ηλικία, ενώ ταυτόχρονα θα σας οδηγήσει σε νέα γευστικά μονοπάτια. Οι μάγειρες του εστιατορίου χρησιμοποιούν φρέσκα εποχιακά υλικά της ελληνικής γης, από τοπικούς παραγωγούς και βιολογικές καλλιέργειες και δημιουργούν με πάθος πρωτότυπα και νόστιμα πιάτα που θα εκπλήξουν και θα ενθουσιάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες. Στο KORU θα απολαύσετε ελληνική δημιουργική κουζίνα με προϊόντα ελληνικής καταγωγής, εμπνευσμένα από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μικρασία, τον Πόντο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, το Άγιο Όρος και φυσικά τα νησιά μας.

Voukakrato

Καλαποθάκη 6

Στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη μας υποδέχεται ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο με ανοιχτές φωτιές, ενδιαφέροντα γευστικά παιχνίδια και έμφαση στην καλή πρώτη ύλη. Ο chef Νίκος Τσομπανίδης επιλέγει μία κουζίνα που παίζει – κυριολεκτικά – με τη φωτιά και μια φρέσκια ματιά σε αυτό που λέμε «comfort food».

Από τις πίτες με χειροποίητο φύλλο μέχρι τα σιγομαγειρεμένα πιάτα στις γάστρες, το Voukakrato έχει πολλά να προσφέρει στη νέα κουζίνα της Θεσσαλονίκης.

Ηλιόπετρα

Αισχύλου 5, κέντρο

Σπιτική ατμόσφαιρα και συναισθηματική κουζίνα στο πιο «μεγάλο» μικρό γαστρο-καφενείο της Θεσσαλονίκης. Σε ένα στενό, την οδό Αισχύλου, μεταξύ Αγ. Δημητρίου και Κασσάνδρου, η Ηλιόπετρα έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των Θεσσαλονικιών αλλά και επισκεπτών της πόλης.

Ένας χώρος μικρός, προσεγμένος με φιλική εξυπηρέτηση, όπου η παράδοση της ελληνικής κουζίνας με πιάτα ανάλογα με τα υλικά της κάθε εποχής συνδυάζεται με μια ελαφρά fusion διάθεση. Είτε το πεις εστιατόριο, είτε γαστροκαφενείο είτε μοντέρνο μεζεδοπωλείο (διαθέτει κάτι από όλα), το σίγουρο είναι ότι έχει ήδη πιστούς φίλους και καταγράφει και διακρίσεις. Ανήκει στη νέα αστική κουζίνα της Θεσσαλονίκης με τη δική του σφραγίδα.

Akadimia Restaurant

Αγίου Μηνά 3, Πλατεία Εμπορίου, Άνω Λαδάδικα

Έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια με τη μεγάλη ποικιλία των γεύσεων του και τη φιλόξενη αυλή, που είναι ιδανική για νόστιμα γεύματα με φίλους. Ο ζεστός χώρος του, το φιλικό περιβάλλον μα πάνω απ’όλα το μεράκι και η διάθεση των ιδιοκτητών του, Κωνσταντίνου Μάρκου και Κωνσταντίνου Γαργάνη, φάνηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή μιας και κατάφεραν να παντρέψουν τις γεύσεις με την τέχνη.

Επίπλωση παλιάς εποχής με έργα τέχνης σπάνια κορυφαίων καλλιτεχνών να διακοσμούν τον χώρο του εστιατορίου και της αυλής του καθώς και πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας να συνθέτουν το αποτέλεσμα πολλών γευστικών επιλογών με κουζίνα παραδοσιακή και σε Μεσογειακό ταμπεραμέντο, αποτελούν το ύφος της Ακαδημίας.

Ο chef Κωνσταντίνος Μάρκου δημιουργεί το δικό του έργο τέχνης – μια πανδαισία γεύσεων που συνεχώς ανανεώνει και σας προκαλεί να το γευτείτε. Στο εστιατόριο διοργανώνονται μουσικές και θεατρικές βραδιές καθώς επίσης πολύ συχνά φιλοξενούνται εικαστικές εκθέσεις διαφόρων καλλιτεχνών.

πηγή πληροφοριών: biscotto.gr

Μοίρασε το άρθρο!