Δημοσιογράφοι από την Ελλάδα ζητούν από την PEGA έλεγχο των τηλεφώνων τους για ενδεχόμενο παρακολούθησης

Ανοιχτή επιστολή προς την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις PEGA απέστειλαν δημοσιογράφοι, τόσο Έλληνες όσο και ξένοι ανταποκριτές διεθνών μέσων, που εργάζονται στην Ελλάδα, ζητώντας να ελεγχθούν οι συσκευές τους για το ενδεχόμενο παράνομης παρακολούθησής τους μέσω κακόβουλου λογισμικού.

Την επιστολή, η οποία συντάχθηκε με πρωτοβουλία της Ολλανδής δημοσιογράφου Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, παρέδωσε αντιπροσωπεία στους ευρωβουλευτές των Πρασίνων, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσαν για το ζήτημα των παράνομων επαναπροωθήσεων.

Το κείμενο υπογράφουν 24 δημοσιογράφοι από διάφορα μέσα και σε αυτό, ουσιαστικά, επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην Εξεταστική Επιτροπή που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή και ζητούν από την PEGA και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υποβληθούν τα τηλέφωνά τους και άλλες συσκευές σε έλεγχο για ενδεχόμενη παγίδευσή τους από κακόβουλο λογισμικό.

Όπως αναφέρεται, οι δημοσιογράφοι και οι ξένοι ανταποκριτές που υπογράφουν είτε έχουν άμεση σχέση με την υπόθεση, καλύπτοντας το μεγάλο σκάνδαλο, είτε υπάρχουν υποψίες για ενδεχόμενη μόλυνση των τηλεφώνων τους.

Μοίρασε το άρθρο!