Δεν έχουν ούτε καν την ευθιξία να παραιτηθούν για την κατάντια αυτής της πόλης

Έξι νέοι σταθμοί του μετρό της Αθήνας, θα παραδοθούν μέχρι το 2021. Στην αποικία της, την Θεσσαλονίκη, ακόμα περιμένουμε την ολοκλήρωση μιας γραμμής, μετά από είκοσι χρόνια κοροϊδίας. Καινούργιο εφεύρημα που θα αναγκάσει τους Θεσσαλονικείς, για τα επόμενα χρόνια να στερηθούν ένα έργο πνοής, είναι η στάση του μετρό της Βενιζέλου, που ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάου, επιμένει στην απόσπαση των αρχαιοτήτων και την  επανατοποθέτησή τους, κάτι που βρίσκει κάθετα αντίθετους τους αρχαιολόγους, και όχι μόνο, γιατί η απόσπαση αρχαιοτήτων είναι παράνομη και θα πέσει στα δικαστήρια. Σύμφωνα με τον αρχαιολογικό νόμο, η μετακίνηση αρχαιοτήτων δεν επιτρέπεται, εκτός και αν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Και από τη στιγμή που άλλη λύση υπάρχει, είναι βέβαιον ότι το αβάσιμο επιστημονικά επιχείρημα θα διαψευστεί και η απόσπαση θα ακυρωθεί.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι επειδή ζούμε σε μια χώρα, όπου η αξιοκρατία είναι το πρώτο μέλημα της, αυτή λοιπόν η πολιτεία, τον συγκεκριμένο κύριο, αφού ο κόσμος τον καταψήφισε και σαν υποψήφιο δήμαρχο, αλλά και σαν υποψήφιο βουλευτή, τον διόρισε πρόεδρο του μετρό. Φυσικά και οι βουλευτικοί πατριάρχες της Θεσσαλονίκης, Καράογλου και Αναστασιάδης, καθώς και όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές όλων των κομμάτων του νομού Θεσσαλονίκης, φέρνουν την μεγάλη ευθύνη μιας σοβαρής καθυστέρησης του έργου. Τώρα βέβαια κρύφτηκαν σε μια γωνία, και όταν θα έχουμε πάλι προεκλογική περίοδο, θα εμφανιστούν για να μας θυμίσουν, πόσο αγαπάνε αυτή την πόλη.

Για λόγους λοιπόν μικροπολιτικής σταματούν την πορεία ενός έργου, και βάζουν πάλι την Θεσσαλονίκη σε περιπέτειες, με μια μεγάλη για μια ακόμα φορά, «επιχείρηση εξαπάτησης» των ιθαγενών πολιτών αυτής της πόλης, γιατί αν θα δούμε την πορεία του έργου, θα διαπιστώσουμε ότι από το διάστημα 2006-2016 είχε εκτελεστεί μόλις το 33% του έργου, και σήμερα αυτό μετά από 13 χρόνια, να έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 75%. Και φυσικά τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει ποιος κομματικός μηχανισμός, θα το ολοκληρώσει, είτε αυτός είναι της ΝΔ, είτε είναι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς όμως, φταίμε πρώτοι από όλους εμείς, που επιτρέπουμε την κρατική αδιαφορία, με τη ψήφο μας και την στάση μας. Εμείς, όλοι μας. Φταίμε γιατί μας αρέσουν τα παραμύθια και γιατί αύριο θα ψηφίσουμε πάλι για τις μεγάλες ιδέες και για ένα καλύτερο αύριο που μας περιμένει. Κι όχι για να στείλουμε σπίτι μια σειρά από όλους αυτούς, που δεν έχουν ούτε καν την ευθιξία να παραιτηθούν, για την κατάντια αυτής της πόλης.

Μοίρασε το άρθρο!