ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Γ.Αρβανιτίδη: Κοινοβουλευτικός έλεγχος της Κυβέρνησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοβουλευτικός έλεγχος της Κυβέρνησης

 

1. Επίκαιρη Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής για το Υπερταμείο

Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής την πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά, συνυπογράφει ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης για το Υπερταμείο.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής ερωτά τον υπουργό Οικονομικών, εάν θα συνεχίσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. την ίδια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας την υποθήκευση της δημόσιας Περιουσίας στο Υπερταμείο και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των δανειστών ή θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους και τις προϋποθέσεις της αξιοποίησής της, όπως προτείνει το Κίνημα Αλλαγής.
Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Επερώτησης:https://bit.ly/32krtQY

2. Ανακοίνωση Γιώργου Αρβανιτίδη, Υπεύθυνου Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής για το Περιβάλλον, την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή σχετικά με την αναγγελία του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ.

Ο κρίσιμος τομέας την ενέργειας απαιτεί μακροχρόνιο σχέδιο και όχι αποσπασματική νομοθέτηση, που θα χρειαστεί να αλλάξει ξανά και ξανά. Τα όσα αναφέρθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέντευξη του αρμόδιου Υπουργού δημιουργούν περισσότερα ερωτηματικά από τις απαντήσεις που, υποτίθεται, επιχειρούν να δώσουν για τη ΔΕΗ.
Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της Ανακοίνωσης: https://bit.ly/33kD2ZS

3. Ερώτηση για μόλυνση του νερού στον οικισμό Μικροκώμη του Δήμου Βόλβης

Ερώτηση κατέθεσε ο  Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης αναφορικά με το θέμα της μόλυνσης του νερού στον οικισμό Μικροκώμη του Δήμου Βόλβης, λόγω  υπερβάσεων των επιτρεπόμενων ορίων ραδιενέργειας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αρβανιτίδης τονίζει στην Ερώτησή του την ανάγκη:

  • να ληφθούν άμεσα μέτρα και να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθότι το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Κωστή Χατζηδάκη, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για τη διασφάλιση των κατοίκων της περιοχής, ώστε να μην εκτίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους και
  • να υπάρξει χρηματοδότηση για τη σύνταξη τεχνικών μελετών, καθώς  και του σχετικού έργου, προκειμένου να κατασκευαστεί νέος αγωγός για τη μεταφορά πόσιμου νερού από τον οικισμό του Προφήτη στην Μικροκώμη, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής

4. Κατάθεση Αναφοράς για θέματα μοριοδότησης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Αναφορά στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης αναφορικά με το θέμα της άνισης μεταχείρισης στη μοριοδότηση και παραμετροποίηση για τον υπολογισμό μορίων, που αφορούν στο σχεδιασμό των μεταθέσεων στελεχών των ΕΔ που υπηρετούν σε Μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας, σε σχέση με την κάλυψη των κατά κλάδο κενών θέσεων, όπως αυτά ορίζονται σχετικώς στην Απόφαση Φ.411/1/294483Σ.797/14-2-2018(ΦΕΚ Β΄468/14-2-2018).

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αρβανιτίδης τονίζει στην Αναφορά του ότι απαιτείται τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη μοριοδότηση, με τέτοιο τρόπο ώστε αυτή να γίνει δικαιότερη για τα στελέχη των  ΕΔ που υπηρετούν σε φρουρές  χαμηλής μοριοδότησης, ώστε να υπάρξει μια λελογισμένη μοριοδότηση και σε ειδικότητες-Φρουρές εκτός της περιφέρειας, καθώς φαινόμενα όπως αυτό της υπέρμετρης μοριοδότησης αποκλειστικά και μόνο των Μουσικών της Περιφέρειας Αττικής, θίγουν το περί δικαίου αίσθημα, πλήττουν το γόητρο της Υπηρεσίας και καταβαραθρώνουν οποιαδήποτε έννοια αξιοκρατίας.

Μοίρασε το άρθρο!