Δελτίο τύπου της Ανεξάρτητης Βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνας Αδάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε Εξώδικη Δήλωση προχώρησε η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου κατά της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Voria.gr» για δημοσίευμα το οποίο εμπεριείχε ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις για τη βουλευτή μετά από την ανεξαρτητοποίηση της.

«Ο δημοσιογράφος με βάση τις Αρχές Δεοντολογίας Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος οφείλει να δημοσιοποιεί την αλήθεια, ερευνώντας προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφόρησης ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει. Να θεωρεί επίσης  προσβολή για την κοινωνία τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη και την πλαστογράφηση πραγματικών περιστατικών.

Με βάση αυτές τις αρχές και έχοντας την υποχρέωση να υπερασπιστώ την αλήθεια, την τιμή και την υπόληψη μου αποφάσισα να κινηθώ νομικά. Έτσι απέστειλα εξώδικη δήλωση προς την εν λόγω εφημερίδα για συγκεκριμένο άρθρο στο οποίο ανέφερε ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις –που ουδεμία σχέση είχαν με την πραγματικότητα- σχετικά με το χρονικό και τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης μου από το κόμμα, με το οποίο συμμετείχα στις εκλογές, τις εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά και την πορεία μου μετά την ανεξαρτητοποίησή μου.

Αξίζει να σημειώσω ότι εκείνη την περίοδο ήμουν διαρκώς στη διάθεση οποιουδήποτε δημοσιογράφου και Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης, ώστε να απαντήσω στα ερωτήματά τους. Η συγκεκριμένη εφημερίδα, όμως, όπως και ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν επιδίωξε ποτέ την οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί μου.

Παρ΄ όλα αυτά, νιώθω δικαίωση που –έστω και μετά την εξώδικη δήλωση- η εν λόγω εφημερίδα κατάλαβε το σφάλμα του δημοσιογράφου που υπέγραφε το εν λόγω άρθρο και επανόρθωσε με το ακόλουθο δημοσίευμα. 

Ήταν χρέος μου να ασκήσω τα έννομα δικαιώματα μου, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια, καθώς με αυτήν πορεύομαι σε κάθε πτυχή της ζωής μου και αυτήν υπερασπίζομαι σε κάθε επίπεδο. Άλλωστε η  πληροφόρηση και η ενημέρωση οφείλει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι μέσο προπαγάνδας και ανθρωποφαγίας.»

 

 

Κωνσταντίνα Αδάμου

Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

(ανεξάρτητη)

 

Μοίρασε το άρθρο!