Δίκη Μπουτάρη: ”Με νεύμα του Ψωμιάδη ξεκίνησε η επίθεση εναντίον μου το 2018”

Μετά από επτά αναβολές, ξεκίνησε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης η κεντρική δίκη για την επίθεση εναντίον του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τον Μάιο του 2018, στην πλατεία Λευκού Πύργου. 

Για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη υπάρξει καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τριών προσώπων, που είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισαν οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που παραπέμφθηκαν να δικαστούν για τον ξυλοδαρμότου Γιάννη Μπουτάρη.

Οι 11 κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά περίπτωση, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος.

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στην κατάθεσή του στο δικαστήριο «έδειξε» ξεκάθαρα τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ως τον άνθρωπο που έδωσε το έναυσμα για να δεχθεί την επίθεση, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, από τρεις διαφορετικές ομάδες ατόμων που βρίσκονταν ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Μοίρασε το άρθρο!