Δήμος Ωραιοκάστρου και Δήμος Detmold (Γερμανία) γιορτάζουν 10 χρόνια αδελφοποίησης με επετειακές εκδηλώσεις

Δήμος Ωραιοκάστρου και Δήμος Detmold (Γερμανία) γιορτάζουν 10 χρόνια αδελφοποίησης με επετειακές εκδηλώσεις
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Δήμος Detmold της Γερμανίας γιορτάζουν φέτος τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την αδελφοποίησή τους με επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Νοεμβρίου 2023. Στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία από την γερμανική πόλη με επικεφαλής τον Δήμαρχο του Detmolod, Φρανκ Χίλκερ, θα βρίσκεται από την Παρασκευή στο Ωραιόκαστρο. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.
Οι Δήμοι Ωραιοκάστρου και Detmold το 2013 υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας και από τότε συνεργάζονται σε διάφορα θέματα, ανταλλάσσοντας υπηρεσιακή τεχνογνωσία. Κύριοι τομείς της μεταξύ τους συνεργασίας είναι οι ανταλλαγές νέων με πληθώρα μαθητών και νέων να έχουν συμμετάσχει έως και σήμερα σε προγράμματα Εrasmus, βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και ανακύκλωσης.
Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια αδελφοποίησης τα μέλη της αντιπροσωπείας από το Detmlod, μεταξύ άλλων, θα ξεναγηθούν στους αρχαιολογικούς χώρους της Παλαιοχριστιανικής Αγρέπαυλης στο Παλαιόκαστρο και στο Μακεδονικό Τύμβο στο Δερβένι, θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση του Συμβουλίου Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου, θα επισκεφθούν Κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023, στις 19.00, στο Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο (Μακ. Αγώνα 7 και Καραϊσκάκη 15), όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική επετειακή εκδήλωση με τίτλο «Διαδρομές Πολιτισμού». Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ τριών γυναικείων συλλόγων: «Αρίστη» Σύλλογος Γυναικών Ωραιοκάστρου, «Pick Art» και «Ελληνογερμανικός Σύλλογος Φιλίας του Δήμου Detmold».

Μοίρασε το άρθρο!